Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu: Yö 7 (Ratkesin Omalta Säännöltä)

Viime yönä tavallaan ratkesin omista periaatteista, mutta sen avulla sain nukuttua kuukausien valvomisen jälkeen todella hyvät yöunet. No miten tässä sitten näin kävi?

Tein iltarutiinit normaalisti ja kun vein Theon omaan sänkyynsä alkoi taas kunnon huutorumba. Hän yrtti imeä mun sormia, käsiä, unilelua, riepua, siis aivan kaikkea. Hänellä ei ollut nälkä, koska olin taas juuri syöttänyt hänet todella hyvin.

Sänkyyn-syliin-jumppaa jatkui melkein tunti ja Theo oli superväsynyt, mutta ei vaan nukahtanut. Tässä vaiheessa olin aivan loppu, koska edellinen yö oli ollut ihan kamala. No annoin Theolle sitten tutin suuhun, vaikka olin vannonut tekeväni unikoulun ilman tuttia. Ja siis tähän asti olemme pärjänneet ilman tuttia. Theo rauhoittui välittömästi ja nukahti melkein heti. Ajattelin, että jos nyt Theo herää vähän väliä kun tutti tippuu pois, niin sitten en enää anna sitä.

Theo nukkui ihan sikeitä kaksi tuntia ja alkoi sitten kitisemään. Tyrkkäsin tutin takaisin suuhun ja hän nukahti taas ihan heti. Hän nukkui taas seuraavat neljä tuntia. Eli käytännössä hän ja minä saatiin molemmat nukkua 6 tuntia putkeen. Välissä oli vain muutaman sekunnin herätys.

Kun hän seuraavan kerran heräsi, niin edellisestä syötöstä oli 7 tuntia. Olin ajatellut, että Theon ns. syöttötauko on klo 21-03. Annoin tässä välissä maitoa olohuoneessa ja vein sitten takaisin nukkumaan. Theo nukahti melkein heti ja tällä kertaa ei tarvinnut tuttia ollenkaan.

Hän nukkui 3 tuntia. Sitten heräsi itkuun. Ajattelin, että noustaan vaan yöunilta nyt ja mentiin olohuoneeseen, jossa annoin aamuapalaksi taas maitoa. Theo näytti sen verran väsyneeltä, että ajattelin vielä kokeilla jos nukkuisi. Vein omaan sänkyynsä ja siellä jutteli vähän aikaa yksinään ja sitten nukahti. Ei tuttia tälläkään kertaa. Itsekin menin pötköttelemään vielä hetkeksi. Nukuttiin vielä 2 tuntia.

Oli aivan mahtavaa saada noin hyvät yöunet. Toivon todella, että ensiyö muistuttaisi tätä.

Juttelin tänään neuvolassa myös näistä yöunista ja siellä sanottiin, että on oikeastaan ihme jos tän ikäinen vauva nukkuisi läpi yön heräämättä. Jos vauva herää yössä 1-3 kertaa, niin se on ihan normaalia. Yksi syöttökerta per yö oli myös heistä vielä ihan normaalia. Sanoivat, että joillekin sopii se, että eivät syötä koko yönä, mutta toisille taas ei ollenkaan. Ei mua itseä haittaa ollenkaan herätä 1-2 kertaa yössä. Olisihan se huima parannus siihen aikaisempaan.

Tässä viime yö kellonaikoina:

20.10 nukkumaan

21.10 nukahti

23.00 heräsi kitinään (tutti takaisin, nukahti heti)

02.50 heräsi itkuun (syöttö olohuoneessa)

03.03 nukahti uudelleen (ilman tuttia)

06.10 heräsi itkuun (syöttö olohuoneessa)

06.20 nukahti uudelleen omaan sänkyynsä

07.40 herättiin uuteen päivään

8 kommenttia

 1. Greta kirjoitti:

  Voi vitsit, miten ihanaa lukea tällainen raportti! Mahtavaa, että saitte noin hyvät unet.

  Meillä kuopus syö tuttia yöllä ja ei olla ajateltu yrittääkään luopua siitä vielä. Esim yks mun lähipiirin äiti antoi lapsensa syödä tuttia unikoulun aikana ja sen jälkeenkin, ja yötutti jäi pois vasta paljon myöhemmin, kun vanhemmat vain alkoivat olla antamatta sitä lapselleen. Lapsi tottui siihen ihan parissa yössä.. En siis allekirjoita, että tutista pääseminen vaatisi uuden unikoulun. Ehkä Theokin tarvii nyt tuttia, joten mä kyllä kannustan sitä käyttämään, jos se antaa lapselle turvaa ja auttaa nukahtamaan.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. 🙂 Joo tuo tutti on niin kakspiippuinen juttu. Välillä se tehoaa tosi hyvin ja sitten on öitä että se tippuu ja Theo herää siihen tunnin välein. 😀 Oon silti nyt välillä antanut sitä jos selvästi ei rauhoitu mihinkään muuhun. 🙂

 2. Nina kirjoitti:

  Jee loistavaa!

 3. Sussu kirjoitti:

  Hieno homma!!☺ On ollut kiva lukea näitä unikoulujuttuja. Täällä tyttö 1v3kk ei todellakaan nuku kokonaisia öitä vieläkään ja se on tosiaan ihan normaalia. Toki ei syö enää yöllä. Parhaimmillaan herää vain kerran yöllä 1-2 aikaan ja muuten nukkuu koko yön. Tutti täällä kans käytössä öisin, päiväunilla ei aina tuttia kaipaa. Yömaidot lopetettiin kokonaan vasta 9-10kk iässä, kun neiti alkoi syödä kunnolla päivisin ja iltasin ruokaa ja jaksoi yöt oikeasti syömättä. Maidot lopetettiin vain seinään, ilman mitään unikoulua. Tyttö heräsi kahtena yönä itkemään ehkä 15min ja se oli siinä.

  Voisiko Theolle olla tulossa muuten hampaita? Kuulosti niin tutulta tuo, että yritti imeä kaikkea mahdollista nukkumaan mennessä, vaikkei ollut nälkä. Toki saattoi haluta vaan tutin ☺

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! KIva kuulla! Kiitos. 🙂 Tuo 1-2 heräämistä per yö kuulostaa musta jo ihan luksukselta. 🙂 Joo tuo ”hampaiden tulo” on meillä kestänyt jo kuukausia. Syö aivan kaikkea, puree mua ja kuolaa, mutta ikenet eivät edes punoita. 😀

 4. Tinde kirjoitti:

  Mua ainakin kiinnostaa kuulla usein miten on mennyt. ? tsemppiä ja voimia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *