Hae
Johanna Tolppola

Milloin Palaan Takaisin Työelämään

Töihin paluu on ollu sellainen asia jonka kanssa olen kamppaillut omassa mielessäni. En haluaisi olla pitkään pois töistä, koska pidän työstäni. Toisaalta rakastan olla myös kotona Theon kanssa. Kun miettii sitä, että miten pitkään on kotona, niin isossa roolissa on toki talous.

Olen saanut ihan hyvin sivuun rahaa vanhempainvapaata varten, mutta en niin paljoa, että voisin kauhean pitkään olla kotona. Asumme omistusasunnossa, jossa asuinkustannukset ovat aika korkeat.

Kyllä minä haluaisin olla Theon kanssa kotona vuoden 2019 syksyyn asti, jolloin hän olisi melkein kaksi vuotta. Tosiasia kumminkin on se, että tämä ei meillä ole mitenkään mahdollista. Valitettavasti.

Tulen palaamaan töihin tammikuussa 2019. Theo on silloin vuosi ja kaksi kuukautta vanha. Tiedän monen, joka on laittanut vauvan päiväkotiin jo 8 kuukauden iässä, koska ei ole ollut mitään säästöjä. Ihan hyvin he ovat myös pärjänneet ja heistä on kasvanut ihan tervejärkisiä ihmisiä.

Tulen palaamaan töihin ihan kokopäiväiseksi, mutta onneksi herra x:llä on sellainen työ, että hänellä on usein arkivapaita. Näin Theon ei välttämättä tarvitse olla ihan viittä päivää viikossa päiväkodissa. Mulla on myös kertyneitä lomia aika paljon, niin pystyn ottamaan sinne tänne pidennettyjä viikonloppuja, jolloin Theon päiväkotiviikot lyhenee.

Olen laittanut jo päiväkotihakemukset vetämään kaupungille. Meillä on tässä ihan kodin vieressä onneksi muutama päiväkoti, jotka vaikuttavat ihan hyviltä.

Minkä ikäisenä te olette laittanut lapsen päiväkotiin?

8 kommenttia

 1. Tiku kirjoitti:

  9kk iässä laitoin aluksi puolipäivähoitoon ja tein töitä sen 4h päivässä ja sain joustavaa hoitorahaa. Kun lapsi oli vuoden vanha, pidennettiin hiukan päivää ja hän on nyt noin 7h päivässä päiväkodissa ja ite teen 80%sta työviikkoa ja saan vielä sitä joustavaa hoitorahaa. Tää on sopinut meille huippuhyvin tää lempeä siirtyminen työelämään ja päiväkotiin. Tyttö viihtyy oikein hyvin päiväkodissa ja mun päälle tekee hyvää olla vähän aikuisten maailmassa mutta kuitenkin niin että päivät on vielä lyhyitä ja iltapvästä kerkiää vielä viettämään yhteistä aikaa.

  En pystyis kuvitteleekkaan et oisin 3v kotona lapsen kanssa. Sekoisin ja tylsistyisin. Seinät kaatuis päälle.

  • johannavaris kirjoitti:

   Tuokin kuulostaa kyllä hyvältä järjestelyltä. Joo en minäkään voisi mitenkään olla 3 vuotta poissa työelämästä. 😀

 2. Tiina kirjoitti:

  Millasta työtä teet? Entä mies? Onko poika ollut vielä paljon hoidossa?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Teen työkseni markkinointia ja tapahtumia. Mies on vartiointialalla, mutta toimistohommissa. Theo ei ole ollut hoidossa vielä oikein ollenkaan. 🙂

 3. Bea kirjoitti:

  (Mun on nyt näköjään pakko kommentoida jokaista postausta, kun nämä osuu niin lähelle omaa elämää:)

  Meillä on samanikäinen poika, ja just samaa pohdintaa täällä käydään. Joinakin päivinä tuntuu, että haluaisin olla kotona syksyyn 2019, toisina taas kaipaan jo kovasti työkavereita ja kivoja työkuvioita. Ollaan nyt miehen kanssa kallistumassa siihen, että palaisin töihin helmikuussa 2019 puolipäiväisenä, ja mies tekisi sitten mahdollisuuksien mukaan etätöitä. Hänellä on työ, jossa on aika paljon vapauksia. Päiväkotiin poika menee vasta syksyllä 2019, koska mulla on onneksi palkallinen, pitkä kesäloma.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiva kun kommentoit! 🙂 Tuo puolipäivätyö kuulostaa tosi kivalta. 🙂 No mutta teillä on aika hyvin myös selvillä jo kuviot. Tuokin on ihana, että mies pystyy tekemään noita etätöitä. <3

 4. J kirjoitti:

  Moikka!

  Päiväkodissa työskentelevänä en pidä ollenkaan pahana noin pienen laittamista päiväkotiin. Siellä opitaan paljon tärkeitä juttuja ja monet tuonikäisetkin lapset viihtyvät päiväkodissa varsin hyvin samalla vanhemmista erossaoloa oppien. Aivan mahtavaa tietenkin, jos päiväkotiarjen saa järkättyä niin, että lapsen ei ihan joka päivä tarvitse olla koko päivää paikalla.

  Toki toivon puolestanne, että pääsisi ryhmään, jossa lapset olisivat kaikki 1-3 vuotiaita. Tein ennen sijaisuuksia eri päiväkodeissa pk-seudulla ja paljon erilaisia paikkoja nähneenä, olen nähnyt monentasoista touhua. Itse työskentelen tällä hetkellä ryhmässä, jossa lasten ikähaarukka on 1-5 vuotta, eikä se mielestäni ole millään tapaa toimiva niin pienten kuin isojenkaan puolesta. Sydämeen sattuu, kun joudutaan hoidon laadusta tinkimään niin paljon vain sen vuoksi, että kaikki on organisoitu niin huonosti ja henkilökuntaa on aivan liian vähän järkevän toiminnan toteuttamiseksi.

  Saankos udella missä päin Helsinkiä te asuittekaan?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. 🙂 Me asutaan Käpylässä ja tällä alueella on todella vaikea saada kuulema päiväkotipaikkoja. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *