Hae
Johanna Tolppola

Nytkö Tämä Lapsi Ei Nuku Edes Rattaissa

Olen aikaisemmin päivitellyt, että Theo ei suostu nukkumaan kuin rattaissa tai turvakaukalossa silloin kun olemme liikenteessä. Heti jos matka stoppaa, niin hänhän herää eli jos esimerkiksi olen kahvilassa rattaiden kanssa niin joudun liikuttelemaan vähän väliä rattaita, jotta hän ei havahdu hereille.

Ja jos joku miettii, että onkohan näin, niin kyllä testattu on ja monesti. En ymmärrä missä vaiheessa olen olevinaan ”opettanut” Theon tähän vai tapahtuiko tämä vaan yllättäen jossain vaiheessa.

No nyt sitten tällä viikolla taas muuttui kaikki.

Mulla oli torstaina muutama pr-tilaisuus ja ajattelin, että Theo voi hyvin tulla mukaan, koska kumminkin nukkuu rattaissa. Ensimmäinen tilaisuus oli Marsaanan järjestämä Foamie spa -lanseeraus Allas Sea Poolilla. Ajattelin, että voin nauttia rauhassa aamupalan siellä kun Theo nukkuu. LUULIN VÄÄRIN.

Foamie on puhdistussieni, jossa yhdistyvät kevyesti kuoriva pesusieni sekä pehmeästi vaahtoava, iholle hellävarainen puhdistusaine.

Theo oli hereillä koko tilaisuuden ja ei halunnut olla tietenkään rattaissa. Minä sitten pidin sylissä yli 8 kg:n möhkälettä koko tilaisuuden. Onneksi Theo oli sentään kiltisti ja ihmetteli vaan missä ollaan.

Foamien lanseerauksesta saatiin kotiin myös kocostarin tuotteita.

Tilaisuuden jälkeen menin pyörimään kaupungille. Rattaissa Theo itki sitten vähän väliä ja ei suostunut nukkumaan. Normaalisti nukahtaa aina rattaissa. Siinä sitten pyörin joka paikassa, jotta Theo nukahtaisi ennen seuraavaa Akvamariinin tilaisuutta, joka oli best blogger day.

Taaskaan Theo ei nukahtanut vaan tässä toisessakin tilaisuudssa kantelin sitten Theoa sylissä. Tunnin jälkeen hän sai kauheat väsymysraivarit ja aloitti jäätävän huudon eli tilaisuus jäi meidän osalta sitten siihen. Sain ulkona työntää vaunuja joku 15 min ennen kuin Theo viimein nukahti. Onneksi pääsin kotiin asti, sillä Theo heräsi jo kotipihalla.

Akvamariinin tilaisuudesta saatiin mukaan tällainen paketti. 🙂

Seuraavana päivänä menin Theon kanssa kauppakeskukseen ja samalla tavalla ajattelin, että hän nukahtaa autossa ja saan rauhassa käydä syömässä. Olin syönyt aamupalan klo 8 ja kello oli kaksi kun pääsin kauppakeskukseen. Oli ihan jäätävä nälkä. No olin taas kerran väärässä. Hyrräsin sitten ympäri kauppakeskusta  tunnin ennen kuin Theo lakkasi itkemästä ja nukahti. Tuntui, että kohta mä pyörryn kun oli vaan niin kova nälkä. Katsoin kännykästä, että kauppakeskuksessa menin joku yli 2 km, ennen kuin Theo nukahti. 😀 Edellisen päivän saldo kaupungilla oli yli 6 km.

En ymmärrä mikä hänellä nyt on. Olen tarkistanut, että onko kuuma tai kylmä, mutta mun mielestä hänellä on ollut ihan sopiva lämpötila. Ihan kamalaa myös Theolle, jos hän ei saa nukuttua kunnon päikkäreitä missään. Uni on kumminkin niin tärkeä asia vauvan kehitykselle. Alkaa kohta keinot loppumaan. Huoh.

Yöt meillä on edelleen aika aktiivisia. Theo heräilee n. 2 tunnin välein ja kello neljästä eteenpäin varmaan 30 min välein.

3 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Mulla samanikäinen tyttö, kohta siis 5kk. Meillä päiväunet sujuvat (toistaiseksi) hyvin ja ennakoitavasti, jos ollaan kotona/lenkillä. Maisemanvaihdos taas herkästi sotkee unirytmiä, juurikin kuten itsekin kuvailit teillä tapahtuneen.. voisiko olla, että Theon rytmi päivärytmi on muuttumassa yleisesti ja hän havahtuu hereille aiempaa herkemmin. Liikkuuko hän jo?
  Jonkinlainen kantoväline(reppu, liina/Manduca-tyyppinen)voisi toimia liikkeellä ollessa, kannattaa kokeilla.
  Tsemppiä! Vauvaelämässä erilaiset vaiheet kuuluvat arkeen 😀

 2. Sanna kirjoitti:

  Nämä on vaiheita tai sitten vauva ei vaan ole päiväuni-ihminen. Meilläkin alkuun nukuttiin hyvin päikkärit vaunuissa tai omassa sängyssä. Nyt 8 kk iässä nukkuu vaunuissa tai omassa sängyssään maks 30 min. Preglife sovellusta suosittelen sillä sieltä näkee tosi hyvin vauvan eri kehitysvaiheet ja mitä niissä tapahtuu.

 3. Tobde kirjoitti:

  Voi ei. Kuulostaa niiin tutulta. Meillä sama yörytmi eikä tosiaan koskaan tiiä kauan vauva nukkuu päikkäreitä (tai suostuuko edes).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *