Hae
Johanna Tolppola

Theo Aloitti Soseet

Meillä oli keskiviikkona 4 kuukauden neuvola ja lääkärintarkastus. Theo oli 65 cm pitkä ja painoa hurjat 7965 g. Neuvolassa kyseltiin mikä on meidän kanta kiinteiden aloittamiseen ja olimme molemmat sitä mieltä, että voisimme aloittaa jo maistelun.

Tässä vaiheessahan vasta otetaan pieniä maisteluannoksia ja pääravinto on edelleen äidin maito. Jotkut aloittavat maistelun vasta huomattavasti myöhemmin, mutta me nyt halusimme aloittaa jo nyt. Neuvolasta sanottiin, että tämä voi myös pitkällä tähtäimellä täyttää Theoa paremmin ja ehkä auttaa yöuniin. Mutta siitä ei tietenkään ole mitään takeita.

Saimme ohjeeksi aloittaa kasviksilla ja hedelmillä. Aloitimme ensimmäisenä nyt sitten päärynästä. Theo ei ollut edes ihmeissään. Hänen ilme oli sellainen, että ihan kuin hän olisi syönyt ennenkin. Ei sylkenyt ruokaa pois vaan maiskutteli ja nielaisi. Tykkäsi selvästi.

Ajattelin aluksi, että annan vaan tyyliin yhden t-lusikallisen, mutta Theolle näytti maistuvan, niin annoin sitten hieman enemmän. Suositus oli, että maisteluannokset ovat 1/2-2 t-lusikallista. Hän olisi varmaan vetäissyt koko purkin jos olisin vaan syöttänyt. 😀 Muutamaa t-lusikallista enempää en kumminkaan anna vaikka maistuisi, koska suoliston tulee ekana tottua uuteen ravintoon.

Nyt alkuun maistellaan päärynää, luumua, porkkanaa ja perunaa. Lihatuotteisiin mennään vasta huomattavasti myöhemmin. Näin pienelle ei lihatuotteita suositella.

Theo kyllä kasvaa todella hyvin pelkällä maidollakin, mutta tuntuu ettei se maito pidä hänen nälkäänsä poissa. Vielä ei kumminkaan kiinteillä mitään aterioita tule, vaan totutellaan vaan.

Nyt alkoi sitten uusi jännä vaihe meidän lapsiperhearjessa. 🙂 Päärynä makuna oli varmasti helpoimmasta päästä. Saa nähdä miten muut maut maistuu. Suositeltu maistelukerta on 10-15, jotta lapsi tottuu makuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *