Hae
Johanna Tolppola

Näillä Jaksan Vauva-arjessa

Sain pyynnön kertoa mitkä asiat auttavat jaksamaan vauva-arjessa ja ajattelin, että tämä on sellainen aihe mitä pohdin mielelläni.

Jos mietin yleisesti meidän arkea, niin nautin siitä kyllä ihan koko sydämmestäni. Tottakai välillä on raskasta, niin kuin esimerkiksi nyt kun Theo heräilee joku 7 kertaa yössä 4 kk hulinoiden johdosta. Vaikkakin huonosti nukuttuja öitä on takana yli viikko, niin silti en koe, että olisin turhautunut tai alakuloinen. Tiedän, että tämä on väliaikaista ja tulevaisuudessa saan varmasti nukkua taas paremmin. Yritän aina pysyä positiivisena ja yrittää olla vaipumasta epätoivoon.

En itseasiassa koe, että mulla pitäisi olla jotain tiettyjä juttuja miten nyt jaksaisin vauva-arjessa, koska pidän mun jokapäiväisestä elämästä. Tottakai arjesta irtautuminen tekee silti aina hyvää. Mulla ne omat irtautumiset ovat esimerkiksi salille pääseminen ja omat kauneusjutut.

Käyn salilla aina kun on mahdollista eli silloin kun herra x on vapaalla. Salilla käyn mahdollisuuksien mukaan 2-4 kertaa viikossa. Se, että saa kunnon hien päälle ja hengästyy on ihan mahtava tunne. Tuntuu, että saa sen oman itsensä takaisin joka kerta kun on salilla. Liikuntaa suosittelen kyllä aivan kaikille.

Omat kaunistautumishetket ovat myös ihana irtautumiskeino. Käyn säännöllisesti kynsihuollossa ja kampaajalla Detaled beauty salongissa ja ripsihuollossa Sulossa. Se, että pitää itsestään huolta vauva-arjen keskellä vaikuttaa kyllä positiivisesti siihen omaan henkiseen oloon. Ripsihuollossa saan nukuttua samalla päiväunet ja kampaajalla saan tehtyä rauhassa blogijuttuja, kynsihuollossa vaihdan aina kuulumiset, niin ajatukset saa vähän muualle samalla.

Hiukset: Detailed beauty salon. Ripset: Sulo.

Kynnet: Detailed beauty salon.

Eilen pääsin ensimmäistä kertaa ystävän kanssa lasilliselle kahdestaan. Se teki myös hyvää. Reilu pari tuntia omaa aikaa ystävän kanssa. Menimme Helsingin keskustassa olevaan ihanaan viinipaikkaan. Otin kahvin, croisantin ja lasillisen kuohuvaa. Oli kyllä ihanaa. Herra x ja Theo tulivat sitten yhdessä hakemaan mut kotiin parin tunnin päästä. 🙂

Se, että näen ystäviä ja perhettä melkein joka viikko on kyllä iso voimavara. Vaikka Theo on mukana, niin silti se, että pääsee viettämään sosiaalista elämää tekee vaan hyvää.

Tykkään myös käydä Theon kanssa kaupungilla pyörimässä. Tälläkin viikolla kävin Helsingin keskustassa 4 kertaa. Meiltä menee keskustaan vaan maksimissaan 10-15 min julkisilla, niin aika helposti tulee lähdettyä.

Niinä päivinä kun herra x menee iltavuoroon tai on vapaalla, niin itse pääsen todella helpolla. Hän tekee mulle aina esimerkiksi aamupalan ja ruuan, niin voin vain olla. Hän myös tekee meillä kaikki kotityöt aina, joten se tietenkin helpottaa mun omaa arkea. 🙂

Yksi kommentti

  1. Tiitinen kirjoitti:

    Kiitos! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *