Hae
Johanna Tolppola

Lopeta Valittaminen

Tiedättekö sellaisia ihmisiä jotka valittaa ja paljon? Sellaisia henkilöitä ketkä lähtökohtaisesti ovat aina negatiivisella asenteella. Jos aurinko paistaa on liian kuuma, jos aurinko on pilvessä on liian kylmä. Aina väsyttää, särkee johonkin tai asiat on vaan muuten huonosti.

Tällaiset ihmiset huokuu negatiivista energiaa ja heidän läsnäolo saattaa olla pahimmillaan tukahduttavaa. Yleensä tällaisten ihmisten ympäriltä pikkuhiljaa vähenee ihmiset, koska ei kukaan halua olla sellaisten seurassa.

Paita: Junkyard. 

Tunnetko tällaisen ihmisen?

Jos omassa lähipiirissä on joku jonka asenne on suurimmaksi osaksi huono, niin suosittelen ottamaan asian esiin. Tämä kannattaa ilmaista varovasti ja rakentavasti. Olisi hienoa, jos ihminen itse ymmärtäisi ja ottaisi palautteen vastaan. Asenteita on vaikea muuttaa, mutta asian tiedostaminen auttaisi varmasti. Joillakin tämä voi tapahtua myös aivan huomaamattaan, jonka takia asiasta mainitseminen voi oikeasti auttaa.

Filan vaatteita täältä.

Tunnistatko itsesi?

Jos yllämainittujen piirteiden lukeminen aiheuttaa pienen piston sydämessä, niin nyt kannattaa miettiä omaa käyttäytymistä. Kannattaa ajatella niin, että asiasta valittaminen ei muuta asiaa mitään. Jos ulkona sataa vettä niin siellä sataa vettä. Piste. Asialle et voi tehdä yhtään mitään. Ystävälläni on tatuointi, jossa lukee; Opi hyväksymään ne asiat joita et voi muuttaa. Tämä sopii tähän täydellisesti. Turha siis valitella asioista joihin ei voi vaikuttaa. Jos sitten valitat aina sellaisista asioista joihin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, niin ole hyvä ja tee asialle jotain. Ei se sen vaikeampaa ole.

Kaikki lähtee omasta asenteesta

Jos ihminen oppisi olemaan joka päivä asteen verran positiivisempi kuin eilen, niin elämänlaatu paranisi päivä päivältä. Toki kaikilla meillä on huonoja päiviä, mutta niitä ei voi olla aina. Hyvänä esimerkkinä voin sanoa, että läheinen ystäväni koki viime vuonna miljoona vastoinkäymistä ja ne eivät todellakaan olleet mitään, että Netflix ei toimi. Nyt puhutaan isoista asioista. Silti hän jaksoi olla oma nauravainen itsensä ja uskoa, että jossain vaiheessa elämä muuttuu paremmaksi. Hänestä me kaikki voisimme ottaa mallia. <3

5 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Miksi omaa kivaa oloa pitää yrittää väkisin tunkea joka paikkaan? Ymmärräthän, että ihmiset ovat erilaisia ja sekin tulee hyväksyä.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. Ei tietenkään tarvitse väkisin olla iloinen ja positiivinen ja jos on paha olla, niin tottakai sitä saa purkaa. Tarkotan tällä kirjoituksella sitä, että jos lähtökohtaisesti aina on negatiivinen niin se on henkisesti kuormittavaa niin itse tälle henkilölle kuin muille läsnäolijoille. Itse tunnen myös näitä yltiöposiiivisia ihmisiä, joita ihannoin. En itse pysty olemaan sellainen, koska se ei tule luonnostaan, mutta rakastan sellaisten ihmisten energiaa.

 2. Ninni kirjoitti:

  Ihmiset nyt vaan ovat erilaisia. Olen tehnyt työtä itseni kanssa ikävuosina 25-35 todella paljon, ihan tietoisesti. Olen todella iloinen, että osaan nykyään hillitä itseäni, harkita sanomisiani ja olla olematta niin pirun mustavalkoinen. Oikeastaan tämän ajattelun myötä, en jaksa enää olla toisten murjotuksista kiinnostunut, hyväksyn että jotkut vaan eivät mahda itselleen mitään ja lasken toisesta korvasta ulos. Ajattelen kuitenkin mielessäni, että ehkä tuokin ihminen joskus jaksaa alkaa hellittää.

 3. Jutta kirjoitti:

  Miksi positiivisuus koetaan hyveenä ja asiana johin pitäisi tietoisesti pyrkiä? Ei kiitos. Mä olen negatiivisuuden perikuva. En viihdy muiden ihmisten kanssa enkä pidä juuri mistään tai kenestäkään, mutta se ei ole merkki että mulla olis paha olla ? Mä vaan olen sen tyyppinen ihminen jota hymyilevät (teko)pirteät ihmiset ahdistavat ja viihdyn lähinnä itsekseni. Perheeni on ihan ok, mutta ei puhettakaan että haalisin itselleni esimerkiksi lounas- tai treeniseuraa muista ihmisistä. Mitä se on keneltäkään pois jos kaltaisiani ihmisiäni täällä palloilee? Ihan yhtälailla ne ilopillerit aiheuttavat kärsimystä meille erakoille. Menkää muualle juttelemaan ja hymyilemään ? No ei… pä

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista. 🙂 Ymmärrän myös hyvin tämän puolen. 😀 Joitakin positiivisuus ärsyttää, varsinkin jos itsellä on huono päivä. Ei tietenkään kaikkien tarvitse olla samanlaisia. Lähinnä postauksen idea oli herätellä ihmisiä miettimään, että kannattaako aina ja joka asiasta valittaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *