Hae
Johanna Tolppola

5 Tapaa Selvitä Viikosta

Joskus sunnuntaisin fiilikset voivat olla allapäin ja tuleva viikko ahdistaa. Joskus tämä ns. ”sunnuntaiketutus” on ihan normaalia, mutta jos se toistuu joka viikko, niin suosittelen tarkastelemaan omaa elämää ja miettimään mistä se voi johtua.

Jos kumminkin tuleva viikko tuntuu ahdistavalta, niin tässä on 5 vinkkiä miten selviät viikosta paremmin.

1.Aikatauluta

Tämä on kaiken A & O. Lyö kalenteriin työajat, lasten harrastukset, omat harrastukset ja miehen työvuorot sekä muut menot. Kun sinulla on selkeä kuva koko viikon tapahtumista, niin pystyt hengittämään paremmin, koska ei tarvitse stressata missä piti olla ja monelta.

Kun kalenterissa on myös omat treenisi, niin ne on paljon helpompi myös toteuttaa.

2. Suunnittele viikon ruuat etukäteen

Suunnittele sunnuntaina seuraavan viikon ruuat ja käy jo sunnuntaina tai viimeistään maanantaina ostamassa ne. Näin sinun ei tarvitse joka päivä keksiä mitä tänään syötäisiin ja tehdä kiireen keskellä useampia kauppareissuja.

3. Nuku hyvin ja pidä huolta itsestäsi

Katso, että saat joka yö nukuttua sen 8 tuntia. Kunnon yöunet vähentävät stressiä ja tekevät päivästäsi muutenkin paljon mukavamman. Juo vettä säännöllisesti, syö hyvin ja tee vaikka keskellä viikkoa 5 minuutin kasvonaamio kun olet suihkussa.

4. Näe ystävääsi

Sovi edes yhdet treffit ystäväsi kanssa. Menkää vaikka yhdessä kävelylle tai kahville ja vaihtakaa kuulumiset. Tämä piristää aina! On hyvä saada ajatukset joskus muualle perusarkijutuista.

5. Tee suunnitelmia

Tee jokin suunnitelma tulevalle. Sovi vaikka perheen kesken milloin lähdette lomalle ai vaikkapa risteilylle. Arki on kivaa kun on jotain mitä odottaa. Vaikkakin odottamisen arvoiset asiat piristävät, niin suosittelen silti laittamaan oman arjen sellaiseen kuntoon, että myös arki on mukavaa.

Lue myös: 22 asiaa mitä tahdon opettaa lapselleni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *