Hae
Johanna Tolppola

Äitiyden Huvittavat Puolet

Nyt äidiksi tulon myötä olen huomannut, että jotkut tilanteet voivat olla traagisia, koomisia ja jopa tragikoomisia. Ajattelin nyt listata teille näitä äitiyden huvittavia puolia.

Kun et aina tiedä missä eritteessä olet

Joskus vaan sitä huomaa, että esim omassa paidassa on märkä läntti. Siinä sitten voi hetken miettiä, että onko tämä kuolaa, puklua, pissaa vai maitoa. Ja sen sanon, että haisteleminen ei kyllä auta asian selvittämisessä. 😀

Kun huomaat puhuvasi samalla tavalla miehellesi kuin vauvalle

Jep. Todella hämmentävä tilanne kun itse tajuaa puhuvan omalle miehelleen ”lässytys”-äänellä. Tätä se teetättää kun on 247 vauvan kanssa. 😀

Kun muut ihmiset lässyttää vauvalle ja et tiedä pitäisikö vastata vai ei

Tätä käy mulle todella usein! Joku vieras lässyttää Theolle ja lässytyksessä on kysymyksiä, kuten ”kävittekö äidin kanssa kaupungilla, kävittekö”, ”Onkos se äiti just syöttänyt sut”, jne. Eihän se 3 kuukautinen vauva voi näihin vastata, niin tulee vähän sellainen kiusallinen olo, että pitäisikö mun sanoa jotain vai ei. 😀 😀 Sit kumminkin mietin, että kai ne kysymykset sit esitettäis suoraan mulle jos joku niihin vastauksen haluaa. 😀

Kun aivan kaikilla on oma mielipide miten kasvattaa lapsi

Tämäkin on musta todella hauskaa. Ihmiset aina kyselee, että missä Theo nukkuu, annatko tissiä, annatko korviketta, miten pitkään aiot imettää, milloin annat ekaa kertaa yöksi, jne. Kaikilla löytyy näistä se oma mielipide jota he pitävät ainoana oikeana vaihtoehtona. Pitäisi aina muistaa, että jokainen kasvattaa lapsensa tavallaan ja ei ole yhtä oikeaa tapaa.

Vauvan pierut

Tää on myös tullut ihan yllätyksenä. Ne nimittäin haisee ja ovat yllättävän kovaäänisiä. Siinäpäs selität hississä kun kuuluu ääni ja tulee kauhea haju, että se oli vauva. 😀

Kertokaa tekin mitä huvittavuuksia teillä on sattunut tai olette huomanneet äidiksi tulon myötä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *