Hae
Johanna Tolppola

Mikä On Raskainta Juuri Nyt

Vaikka koen, että vauva-arki on sujunut meidän perheellä hyvin ja Theo on aivan ihana pikkuinen prinssi, niin silti tottakai on asioita jotka tuntuvat välillä vähän raskaalta.

Ensimmäinen asia on oman ajan puuttuminen. Toki pääsen välillä käymään salilla ja noin 3-4 viikon välein ripsi/kynsihuollossa, mutta muuten sitä omaa aikaa ei käytännössä ole ollenkaan. Tottakai tähän olin myös varautunut ja asennoitunut jo raskaana ollessani.

Herra x tekee usein töitä 10-12 h päivässä ja sen jälkeen tekee vielä salitreenit tai aerobiset. Hänellä on treenejä tällä hetkellä jokaiselle viikon päivälle, koska on kisadieetillä. Sitten kun hän tulee kotiin, niin on jo Theon iltatoimien aika.

Itsehän haluaisin päästä treenaamaan edes sen 3 kertaa viikossa. Välillä se tuntuu epäreilulta, että x:n elämä ei oikeastaan ole muuttunut ollenkaan Theon syntymän jälkeen, mutta oma elämäni on muuttunut aivan täysin. Tämänkin kyllä tiesin jo Theoa odottaessa.

Toinen asia on se, että sitten kun pääsee jonnekin, niin alitajunnassa on koko ajan, että mitenkäs siellä kotona pärjätään. Tämäkin varmasti ihan luonnollista kun itse on Theon kanssa 99% ajasta, niin sitten iskee huoli kun on itse poissa. Vaikkakin huoli on aina ollut ihan turhaa. Herra x pärjää pojan kanssa todella hyvin.

Kolmas asia on Theon päikkärit! Hän ei vaan suostu kotona nukkumaan kunnon päiväunia. Sain neuvolasta kyllä vinkkejä asiaan joita nyt kokeilen. 🙂

Nämä asiat ovat ihan pieniä juttuja, mutta välillä ne vaan harmittaa. Kaikki on kumminkin väliaikaista ja tottakai sitä omaakin aikaa tulevaisuudessa on enemmän, vaikka sitten töissä. 😀 En silti vaihtaisi päivääkään. Mikään ei saa niin onnelliseksi kun oman lapsen hymyilevät kasvot. <3

Mitä asioita te koette vauva-arjessa raskaiksi?

9 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Meidän perheessä mies on löysännyt omia harrastuksiaan aina lapsen synnyttyä. Kun ns. ”pahin vauva-aika” on selätetty niin on palannut 100% omiin harrastuksiin, kuten minäkin. Meillä pidetään 50-50 systeemiä, molemmat saa yhtäpaljon harrastaa. Ja kyllä tässäkin talossa kilpaurheillaan, joten puhutaan 12h viikkotreenistä parhaimmillaan. Kolme lasta, molempien harrastukset, lasten harrastukset, työ, yrittäjyys ja opiskelu kaikki sovussa keskenään ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Te olette kyllä saaneet todella hyvin arjen rullaamaan! Vau! Kuulostaa kyllä hyvältä ??

 2. Äityli kirjoitti:

  Juuri tuo oman ajan puute. Ihan pienet omat hetket helpottavat kuitenkin myös, vaikka harrastukset kodin ulkopuolella ovat nyt vähän paussilla. Ja nopeasti se vauvavaihe lopulta menee.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista! Joo näinhän se on. Nopeasti tämä vaihe ohi menee. 🙂

 3. Enni kirjoitti:

  Tuttuja fiiliksiä. Meillä 6kk ikäinen poika. Minun menot ja harrastukset vaativat aina sumplimista. Ennen olin vannoutunut aamutreenaaja salilla ja nautin aamutreeneistä. Nykyään salille jos mielii on mentävä silloin kun mies ehtii katsomaan poikaa. Mies sen sijaan menee ja tulee kuten ennenkin. Kyllähän se välillä harmittaa vaikka toki tykkään pojan kanssa olla!

  Meillä oli suunnilleen tuossa iässä vaihe ettei päikkäreistä meinannut tulla mitään. Nukkui ainoastaa vaunulenkeillä tai sängyllä, vain jos makasin vieressä kokoajan. Mikäli koitin lähteä vierestä pois niin heräsi välittömästi. Siinä sitten makasin netflixiä tuijottaen tms. Sillä jos poika ei nukkunut päikkäreitä niin oli väsymyksestä kiukkuinen. Tämä meni kuitenkin muutamassa viikossa ohi ja alkoi nukkumaan kunnolla päikkäreitä 🙂 Nykyään nukkuu kolmet 1-3h päikkärit päivässä.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiva kun kommentoit. 🙂 Joo kuulostaa kyllä hyvin tutulta! Mäkin toivon että tää vaihe menis ohi ja Theo malttaisi nukkua kotonakin paremmin. ?

 4. Tiina kirjoitti:

  Hei. Tuttuja fiiliksiä täälläkin. Mikä vaatekoko teillä on? Millaisia vinkkejä sait neuvolasta?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Nyt on menossa vaatekoko 62. Joitain 56 vaatteita myös vielä menee, vaikka iso poika jo onkin. Vinkit oli lähinnä että kun poika lähestyy 4 kk ikää niin pitää yrittää niin ettei nukahda tissille vaan omaan sänkyynsä ja jos rupeaa huutamaan niin vaan rauhoitella. Se kuulema voi sit auttaa myös päiväuniin. Sano että kannattaa lukea perheen tuen sivuilta Tassuttelusta. 🙂

 5. Susanna kirjoitti:

  Meillä kanssa sama tilanne, että miehen elämä ei ole muuttunut juurikaan, mutta omani kyllä senkin edestä. Reissaa menee ja tulee niinkuin ennenkin ja elokuvia katselee aivan rauhallisesti, vaikka kiva olisi, että hän olisi lapsensa kanssa illalla enemmän ja antaisi minulle hetken pyytämättä. Myös tuo päiväuni juttu, neiti täyttää 6kk tulevana sunnuntaina ja nukkuu 30min pätkiä 3-4 kertaa päivässä, vinkit nukkumiseen kiinnostaisi minuakin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *