Hae
Johanna Tolppola

Theo 3 Kuukautta

Päivät ja viikot vaan vilisee silmissä. Uskomatonta, että Theon syntymästä on jo kolme kuukautta. Tämän kuukauden aikana on tapahtunut aika paljon.

Theolla on ensi viikolla kolmen kuukauden neuvola ja jännityksellä odotan miten paljon hän onkaan kasvanut. Paino on varmasti reippaasti yli 7 kg. Ainakin veikkaan näin. Hän ei näytä ollenkaan enää pikku vauvalle vaikka onkin vasta 3 kuukautta. 😀

Tämän kuukauden aikana Theo on selvästi oppinut viihtymään enemmän sitterissä. Aamuisin on ihan rauhassa siinä kun teen aamupalaa. Kiltisti hän minua katselee ja naureskelee.

Hän tykkää kuunnella myös musiikkia. Kuuntelemme päivittäin lastenlauluja ja selvästi tykkää siitä. Rupesi nimittäin yksi kerta itkemään kun laitoin musiikin pois ja rauhoittui heti kun laitoin musiikin takaisin.

Syömisajat ovat myös lyhentyneet. Hän syö nopeammin ja ei enää vitkuttele rinnalla pitkiä aikoja, vaikka sylissä viihtyykin. Hän haluaisi olla koko ajan pystyasennossa ja katsella ympäriinsä. Leikkimatolla hän ei oikein vielä viihdy.

Aamuisin yleensä herään siihen kun Theo juttelee minulle ja kun aukaisen silmät hän rupeaa aina nauramaan. Se on kyllä aivan ihanaa.

Se on ollut hieman raskasta kun hän ei oikein kotona nuku päiväunia. Saattaa nukahtaa monta kertaa päivässä, mutta nukkuu vaan n. 10 min pätkiä ja säpsähtää hereille. Sitten hän menee ihan yliväsyneeksi ja itkuiseksi. Tämän takia melkein joka päivä meillä onkin ohjelmaa, koska hän nukahtaa aina autoon tai rattaisiin.

Nämä kolme kuukautta ovat olleet itselleni aivan ihanaa aikaa. Olen nauttinut äitiydestä ja päivistä tutustuen poikaani. <3

 

3 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  oletko kokeillu ite makoilla vauvan vieressä,nukkuisiko kotona pidempään niin? meillä oli samaa vikaa ja nyt nukkuu tunnin kunhan vain olen vieressä 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos vinkistä! Kokeilin tänään ja nukkui kyllä nyt pidempään. Levottomasti mutta nukkui kumminkin. 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Meillääkään ei oikein kotona nuku päiväunia, lyhyitä pätkiä vaan ja paremmin jos oon vieressä ja joskus oyan kantoliinaan niin nukkuu siinä. Vaunulenkeille kuitenkin nukahtaa ja nukkuu pitkän pätkän vielä lenkin jälkeenkin. Vaunuissa ja kaukalossa on unitaikaa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *