Hae
Johanna Tolppola

Mistä Blogi On Saanut Alkunsa + Historian Kävijämäärät

Olen huomannut, että nyt on tullut jonkin verran uusia lukijoita, joten ajattelin kirjoittaa siitä miten tämä blogi on saanut alkunsa.

Olin itseasiassa aina halunnut perustaa blogin, mutta ajattelin ettei mulla ole oikein mitään mistä kirjoittaa. Kun aloitin oman kuntoprojektin joskus 2011, niin päätin perustaa treenipäiväkirjatyylisen blogin, jossa kerron treeneistäni sekä kuntoprojektin etenemisestä. Motiivina kirjoittamiselle oli myös tehdä kuntoprojekti ”julkisesti”, jotten lipsuisi. 😀

Aloitin kirjoittamaan Fastin gymspaceen, joka oli silloin hyvin suosittu treenipainotteisten blogien ”koti”.  Aika moni blogi on saanut alkunsa juurikin tuolta Fastin alustalta.

Kirjoittelin jonkin aikaa kyseiselle alustalle, mutta jossain vaiheessa halusin laajentaa blogia ja tehdä siitä enemmän itseni näköisen. Päätin siirtää blogin bloggeriin.

Tähän asti blogi kulki nimellä Johanna, mutta nyt piti sitten keksiä blogille kunnon nimi ja ulkoasu. Olin tuolloin töissä mainostoimistossa ja pyysin apua työkaveriltani.

Tuolloin monen blogin nimi oli etunumifitness eli esim. emmifitness, jne. Halusin sanan fitness blogin nimeen, mutta en halunnut olla aivan samanlainen kuin kaikki muut. (Fitness maininnan halusin blogin nimeen, koska suurin osa kirjoituksista painottui juurikin tuohon aiheeseen.) Työkaverini keksi sitten nimen Johanonfitness. Nopeasti katsottuna voisi lukea, että siinähän on Johannafitness. JohanOnFitness-nimi kuvastaa itseasiassa minuakin hyvin; hieman sarkastinen. Työkaverini kehitti samalla myös blogin logon.

En kerennyt kauhean kauaa kirjoittamaan bloggerissa kun minulle avautui mahdollisuus tulla mukaan Fitfashioniin. Nyt olen sitten kirjoitellut Fitfashionissä jo useamman vuoden. Fitfashionissä aihepiiri pyöri vielä vuoden 2014 ja 2015 Fitneksen ympärillä.

V. 2006 vs 2014.

Nyt Fitfashionissä 768 blogipostausta myöhemmin tässä sitä ollaan edelleen. 🙂 

Kävijöitä on pikku hiljaa tullut koko ajan lisää ja itse asetan blogini keskisuureen-kategoriaan. En koe, että blogini on iso, mutta ei se kauhean pienikään ole. Fitfashionin aikana eri ”käyttäjiä” blogissa on ollut noin. 350 000 ja itse sivukatseluita on ollut n. 1 100 000 kappaletta, eli yli miljoonan.

Suurimmalle osalle ei varmaan nämä termit ole tuttuja, niin avaan niitä vielä hieman. Käyttäjät kertoo kuinka moni käyttäjä on vieraillut sivustolla. Saman käyttäjän vierailut eri laitteilla tai selaimilla lasketaan omiksi käyttäjikseen. Sivun katselu tarkoittaa sivun latauskertaa tai uudelleenlatausta selaimessa. Kertoo katseltujen sivujen kokonaismäärän.

Luetuin kirjoitus on ollut varoitus pikadieeteistä, jota on luettu yli 45 000 kertaa. Harva bloggaaja kertoo avoimesti näitä lukuja, mutta itse en nää syytä miksi en niitä voisi jakaa. 🙂

Kirjoitusten aiheet ovat vuosien saatossa laajentuneet merkittävästi ja luonnollisesti nyt ne painottuvat lapsiperheen arkeen. Olen onnellinen, että joskus sain aikaiseksi aloittaa bloggaamisen. Nyt se on jo niin iso osa omaa identiteettiä, että olisi vaikea lopettaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *