Hae
Johanna Tolppola

Pelkoa Herättävä Vauvakupla

Olen ollut nyt äitiyslomalla noin vajaa neljä kuukautta. Ennen kuin jäin pois töistä ajattelin, että seinät tulee kaatumaan päälle ja menetän vähintään järkeni sekä älykkyysosamääräni laskee merkittävästi kun ei ole älyllisiä haasteita. Kauhulla odotin joutumista ”vauvakuplaan”.

Nyt olen ollut kotona Theon kanssa kohta kolme kuukautta ja tähän asti ”älyllisin” askare on ollut verokortin tekeminen. Tämä jos jokin kertoo minkälainen arki meillä on.

Tästä huolimatta koen, että olen pelännyt aivan turhaan. Ei tässä vauvakuplassa eläminen ole ollenkaan niin kamalaa mitä ajattelin. 😀

Olen kyllä myös pyrkinyt siihen, että säilyttäisin ”oman itseni”. Haluan edelleen olla kuunteleva ystävä, läsnä ystävien tapaamisissa (niin hyvin kuin vain vauvan kanssa voi) sekä oma outo itseni.

Olen aina ollut sellaisessa työssä, jossa pitää haastaa itseään, kehittyä jatkuvasti ja koko ajan on pieni paine/stressi. Pidän hektisestä elämästä ja työstä joka haastaa. Koen, että olen parhaimmillani pienessä stressissä. Rakastan onnistumisen tunnetta ja uuden oppimista.

Tästä huolimatta on ollut virkistävää vaihtelua, että ei ole tarvinnut stressata yhtään mistään. Ei ole kiirettä eikä painetta. Kyllä tämmöinen leppoinenkin elämä on ihan mukavaa. Ainakin välillä. 😀

Sen voin myöntäää, että olen kylläkin lukenut ajankohtaisia artikkeleita omalta alalta melkein viikottain. En halua tippua ihan kärryiltä, että mitä omalla alalla tapahtuu.

Kaikkea kumminkin aikansa. Nyt vauva-arki maistuu hyvältä, mutta äitiysloman jälkeen palaan varmasti innolla takaisin töihin.

 

5 kommenttia

 1. Kolmen äiti kirjoitti:

  Kuulostaa tutulta.. Itse olen myöskin äitiyslomalla, minulla on lähes päivälleen samanikäinen tytär kuin poikasi. Itse teen asiakaspalvelu-/hoitotyötä, ja työ on ollut iso osa elämää ennen lapsia. On se edelleen tärkeä osa minua, mutta eri tavalla. Edellisen lapsen äitiysloman aikana into töihin paluusta heräsi vahvasti lapsen ollessa n. 6kk ikäinen.. Saa nähdä, miten tällä kertaa käy. Millaista työtä teet ja oletko siis jo päättänyt palata takaisin työelämään heti äitiysloman jälkeen?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Olen markkinointialalla. Kyllä ajattelin aika pian ätiysloman loputtua palata takaisin työelämän pariin, jo ihan taloudellisistakin syistä. 🙂

 2. TulevaÄiti kirjoitti:

  Kuvan näkönen toi leikkisästi, mistä se on? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *