Hae
Johanna Tolppola

Tunnustus! Epäterveellinen ruokavalio!

Minkä tahansa ongelman myöntäminen vaatii alkuun asian tiedostamisen. Olen aina puhunut blogissa kuinka tärkeää on syödä terveellisesti, monipuolisesti ja etenkin säännöllisesti. Aina voi herkutella ja välillä syödä roskaakin, mutta pääasia on se, että 90 % ajasta tekee niitä parempia valintoja. Itse olen noudattanut tätä metodia vuosia.

Raskausaikana herkuttelin normaalia enemmän, mutta söin kumminkin pääsääntöisesti aika säännöllisesti ja tein oikeita valintoja. Kaikki kumminkin muuttui sillä hetkellä kun mini tuli elämäämme. Sektion jälkeen en tuntenut nälkää. Aluksi ajattelin, että se menee varmasti nopeasti ohi ja nälkä palaa, mutta olin väärässä. Jorvissa ollessamme herkuttelu sai alkunsa. Herra x kuljetti kanttiinista suklaata ja karkkia sekä muuta roskaa. Annoimme sen anteeksi itsellemme, koska olihan elämä muuttunut isolla kädellä ja ruokavalio oli viimeinen asia, joka oli sairaalassa mielessä.

Kotiin päästyämme mun nälkä ei ollut palannut. Päivät menivät ohi silmissä ja saatoin illalla huomata, että olin syönyt koko päivänä yhden sämpylän. Sitten iski paniikki, että maidon nousu hidastuu ja eikun roskaruokaa. Nyt kun mietin mennyttä kahta kuukautta, niin suurin osa mun ”ravinnosta” on koostunut suklaasta. Ei ole ollut nälkää ja jos sellainen on tullut, niin muutama konvehti suuhun ja nälkä on taas selätetty. Eli ylensyömistä ei ole tapahtunut, mutta ruokavalioni on ollut aivan liian niukka, yksitoikkoinen, epäterveellinen ja epäsäännöllinen. Olen tehnyt kaikki ne virheet ruokavalion kanssa joita vastaan itse aina saarnaan.

Aluksi perustelin valintani vain sillä, että tämä on väliaikaista ja kun saan rytmin kuntoon minin kanssa ja arjen rullaamaan, niin ruokavalioni palautuu normaaliksi. Nyt sitten tätä on jatkunut kaksi kuukautta ja minun on tehtävä asiaan muutos.

Tästä eteenpäin palaan omaan normaaliin ruokarytmiini, joka pitää sisällään 5 ateriaa päivässä. Rupean taas kokkailemaan omia ruokiani ja ostan välipaloja jääkaappiin. Vaikka kunnon nälkää ei vieläkään ole ollut näkyvissä, niin uskon sen palaavan kun saan ateriarytmin takaisin arkeeni. Nälän tunteen puuttuminen kertoo vain sen, että aineenvaihduntani ei ole kunnossa. Laihdutuskuuria en aloita, koska sen teen sitten kun en enää imetä, joten toki tulen edelleen herkuttelemaan silloin kun haluan, mutta en missään nimessä päivittäin.

Tästä eteenpäin tavoitteena on siis syödä useammin ja terveellisemmin. 🙂

10 kommenttia

 1. Hansu kirjoitti:

  Toi on kyllä ollut itelläkin ongelma synnytyksen jälkeen että nälkä on hukassa vaikka oon imettänyt. Oon syönyt väkipakolla puuroa yms kevyempää vaikkei ole ollut nälkää

  • johannavaris kirjoitti:

   Toi on kyllä hyvä, että söisi juurikin väkisin terveellisiä välipaloja. Munkin pitää ottaa toi!

 2. Ninni kirjoitti:

  Otsikossa ruokavalio on pienellä!

  • johannavaris kirjoitti:

   Oho! Hyvä huomio! Pitäisi muistaa aina olla tyylilleen uskollinen. 😀

 3. taika kirjoitti:

  Mulle kävi ihan samoin! Mut mä jatkoin sitä elämää peräti 8kk, jonka jälkeen otin itteeni niskasta kii.

  • johannavaris kirjoitti:

   No mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. 🙂 Tää on varmasti hyvin yleistä samassa tilanteessa olevilla. 🙂

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Tääl on kuule käynyt ihan samoin, paitsi et mul on kyllä nälkä vähän väliä, mut on tullut silti syötyä vähän mitä sattuu ja aivan liikaa sokeria. Nyt onkin samat ajatukset heti vuodealusta, vähän ruokavalion järkeistämistä ja sokerin kohtuullistamista. Sillä saadaan jo isoja muutoksia ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Joo toi on totta. Ei sitä isoja muutoksia tarvii tehdä että näkyy kropassa. 🙂 Nyt muuten heti kun vähenti suklaan syömistä niin tuli nälkä. 😀

 5. Heidi kirjoitti:

  Samassa veneessä ollaan! 2kk synnytyksestä ja nyt alkoi sokerinkartoitus. On kysyttävä, sillä ihastun: mistä pienen hurmurin loistava Arnold-body?! On saatava ehdottomasti meillekin!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Toi body on ihan teetätetty. Kummisetä sen oli jossain tehnyt. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *