Hae
Johanna Tolppola

Miten Vauvan Hoito Ja Kotityöt Jaetaan Meidän Perheessä

Asumme herra x:n ja vauvan kanssa yhdessä omassa asunnossa Helsingissä. Olimme itseasiassa juuri ostaneet kaksion kun saimme tietää, että meille tulee vauva. Myönnettäköön, että olisimme ehkä miettineet tuota kaksiota, jos olisimme tienneet vauvan tulosta. No joka tapauksessa tällä hetkellä asumme ihanassa remontoidussa asunnossa, jonne vauvakin sopii vielä ihan hyvin. 🙂 Tästä muuten pääset katsomaan meidän asuntokuvia.

Vauvan pääasiallinen hoito on minulla, koska imetän miniä, joten hän on todella kiinni minussa. Ja jos hän ei syö tai nuku, niin viihdytys kuuluu minulle.  Vaipanvaihdon hoitaa herra x kun hän on kotona ja iltapesut teemme yhdessä. Yöheräämiset taas hoidan luonnollisesti minä.

Kotitöitä emme jaa. 😀 Herra x tekee meillä kaikki kotityöt. Siihen kuuluu asunnon siivous kerran viikossa, jokapäiväinen pyykinpesu jne. Tämä siis herra x:n tahdosta ja voin sanoa, ettei se ainakaan nyt haittaa. Saampahan keskittyä vauvaan ja levättyä. 🙂

Herra x:llä on tietenkin enemmän omaa aikaa kuin minulla, koska hän käy töissä ja 4 kertaa viikossa salilla, jne. Mun oma aika rajoittuu muutamaan kynsihuoltoon ja kampaajaan. 😀 Mutta mini on vauva vaan pienen hetken, joten kyllä mä kerkeän vielä lapsiarjen lisäksi tekemään niitä omiakin juttuja. 🙂 Silloin kun mulla on omia menoja, niin x on vauvan kanssa kotosalla. Mini syö myös pullosta joten hänen syöttäminen onnistuu myös x:ltä.

Yksi yö kokeilimme, että herra x heräsi ensimmäiselle yösyötölle, jotta saisin yhden vähän pidemmän pätkän nukuttua. Tämä oli todella huono idea! Siinä vaiheessa kun x oli lämmittänyt pullon, niin mini huusi jo tulipunaisena ja minä olin aivan herännyt. Sitten kun x syötti vauvaa, niin enhän mä saanut enää unta, koska kuulin heidät niin selvästi. Syötön jälkeen x yritti nukuttaa miniä ja eihän hän suostunut nukkumaan, koska hänelle oli jäänyt selvästi nälkä. Tässä vaiheessa sitten syötin itse hänet lopulta täyteen ja sitten nukahdimme kaikki. Pääsen itse helpommalla kun teen vaan yösyötöt itse ja turhaa siinä sitten kaksi aikuista on olla hereillä.

Muutaman kerran olemme tehneet niin, että aamulla kun x herää aikaisemmin, niin hän tekee minille aamusyötön ja ottaa hänet unipesässä olohuoneeseen. Näin olen saanut nukuttua rauhassa muutaman tunnin pidempään.

Miten teillä jaetaan vauvan hoito ja kotityöt?

 

 

Yksi kommentti

  1. Tinde kirjoitti:

    Melko samanlailla. ?? Koska teillä on ristiäiset?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *