Hae
Johanna Tolppola

Mitä Jouluperinteitä Tahdon Vaalia

Joulu on aina ollut minulle laatuaikaa perheen kanssa. Muistan kun pienenä kaikki sukulaiset tulivat aina meille ja saimme viettää koko Joulun yhdessä. Erityisesti muistan ne jouluaamut mun tädin kanssa kun makasimme olkkarin matolla ja katsoimme piirrettyjä yökkäreissä syöden Budabest-konvehteja.

Nyt kun itsellä on lapsi, niin haluan luoda hänelle samanlaisia Jouluperinteitä mitä minullakin on ollut.

Haluan ehdottomasti, että lapsi uskoo Joulupukkiin. Minusta Joulupukki kuuluu vaan Jouluun. Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja siitä, että Joulupukkia ei ollutkaan olemassa.

Kun lapseni kasvaa, niin kirje Joulupukille lahjalistan kanssa kuuluu osaksi Joulukuuta, niin kuin myös Joulukalenteri. Joulukalenterina haluan pitää joulusukan, jonne tonttu käy laittamassa lahjan Joulukuun 24 ensimmäistä päivää.

Jouluaattoon haluan saman tunnelman mitä minulla on ollut lapsena. Eli voimme yhdessä katsoa niitä piirrettyjä yökkäreissä aattoaamuna. Jouluaatto on myös aikaa perheen kanssa ja minulle on tärkeää, että sukulaiset ovat osana Jouluamme.

Kun olin pieni, niin kävimme aina Jouluna myös haudoilla Joensuussa. Nyt kun olen asunut Helsingissä jo 16 vuotta, niin tämä perinne on luonnollisesti jäänyt taka-alalle. Herra x:n perinteisiin on kuulunut täällä Helsingissä haudoilla käynti, joten tämä tulee nyt mukaan meidän perheen Jouluperinteeseen.

Itse en muista, että olisin pienenä käynyt Joulusaunassa, mutta se on sellainen jonka haluaisin mukaan Jouluumme sitten kun mini kasvaa. Jos meillä joskus olisi esimerkiksi oma koti, jossa on sauna, niin aatto voisi alkaa aamusaunalla.

Minkälaisia Jouluperinteitä teillä on ollut / on?

2 kommenttia

  1. Karo kirjoitti:

    Meidän jouluperinteisiin kuuluu muun muassa haudalla käynti ja joulusauna. Tietysti aattona on myös jouluruoka ja -pukki. Joulupäivänä otetaan rennosti ja syödään herkkuja ja se on parasta koko joulussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *