Hae
Johanna Tolppola

Päivärytmi Vauvan Kanssa

Mini on ”jo” kuusi viikkoa vanha. Pikku hiljaa arkeemme on muodostunut tietynlainen rytmi.

Heräämme yleensä sängystä siinä 9-10 maissa ja köllöttelemme valveilla pienen hetken vierekkäin sängyllä. Tämän jälkeen keitän itselleni kahvin ja nappaan skyrrin jääkaapista ja samalla alan syöttämään miniä.

Oman aamupalan ja minin syöttämisen ohessa katselen Netflixiä ja tässä saattaakin mennä kokonainen tunti, joskus ylikin. Yleensä meillä on aamupäiväksi jotain ohjelmaa ja noin 2 tuntia heräämisestä lähdemme liikkeelle.

Liikkeellä ollessamme mini nukkuu ensimmäiset päiväunet. Niiden kesto riippuu täysin minne menemme. Jos menemme vaunuilla kaupungille, niin hän nukkuu koko sen ajan kun olemme liikenteessä. Jos taas menemme kylään jonnekin, niin yleensä hän herää n. tunnin sisään siitä kun olemme lähteneet liikenteeseen.

Olemme aika paljon yleensä menossa, joten päivät menee todella nopeasti.

Yleensä tulemme kotiin siinä viiden-kuuden maissa ja aloitamme taas syöttötuokion. Toki reissunpäällä kun mini herää, niin ruokin hänet silloinkin. 🙂

Illalla hän ottaa yleensä vielä yhdet lyhyet päiväunet. Siinä välissä itse käyn iltasuihkussa, syön jotain ja vietämme herra x:n kanssa hetken kahdestaan tv:tä katsellen.

Kun mini herää niin syötän häntä vähän aikaa ja menemme iltatoimille. Iltatoimet tehdään siinä 8 maissa. Sen jälkeen on vielä päivän viimeinen syöttöhetki ja siinä vaiheessa mini onkin ihan valmista kauraa unten maille. Hän nukahtaa yleensä siinä 9-10 välissä.

Me menemme x:n kanssa nukkumaan samoihin aikoihin. Nukkumaanmeno aika ei ole vauvan myötä meillä muuttunut, koska olemme aina menneet todella aikaisin nukkumaan.

Öisin mini herää n. 3-4 tunnin välein syömään. Sen takia tykkään nukkua pitkään, että saan tarpeeksi unta jotten päivällä olisi ihan koomassa. Tällä systeemillä en ole tarvinnut itse ollenkaan päiväunia.

Tietenkin jokainen päivä on erilainen ja kaikki riippuu siitä mitä me teemme päivän aikana, mutta tällainen rytmi meillä on suunnilleen. 🙂

 

 

 

 

Yksi kommentti

  1. Ninni kirjoitti:

    On ihan fiksua venyttää aamuja, jos ei ole pakko nousta! Äidinkin on vaan saatava unta, eikä väsyneenä kimpoilu kuukaudesta toiseen ole kannattavaa ihmisen ajatuksenjuoksulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *