Hae
Johanna Tolppola

Saako Äiti Pitää Huolta Itsestään

Mulle on aina ollut tärkeää pitää itsestä huolta. Tämä on sellainen asia joka ei muuttunut raskauden tai nyt tuoreen äitiyden myötä.

Olen aina käynyt säännöllisesti kampaajalla sekä kynsi- ja ripsihuollossa. Ennen raskautta huolenpitoon kuului myös säännöllinen liikunta ja tarkempi ruokavalio.

Mun ripset loihditaan aina kuntoon Sulossa

Moni mulle sanoi raskauden aikana, että kun tulen äidiksi, niin ei sitä vaan kerkeä enää panostaa itseensä samalla tavalla. Tottakai äitinä olo vie aikaa ja omat panostusket siirtyy luonnollisesti muihin asioihin ja siinä ei ole mitään pahaa. Aika on kortilla ja elämän tärkeysjärjestys muuttuu. Ykkösenä tulee aina se vauva ja sitten vasta muut. Mulle itselle on tärkeää panostaa lapsen lisäksi myös itseeni. Vaikka lapsi muuttaa paljon elämässä, niin ei sen tarvitse muuttaa ihan kaikkea.

Vaikka olen ollut äiti vasta 5 viikkoa, niin en ole missannut kynsi- tai ripsihuoltoani. Kampaajakin mulla on ensi viikolla. Toki vauva vaikuttaa myös näihin. Kynsissä en esimerkiksi ota enää pitkiä rakennekynsiä vaan kauniit geelilakkaukset ja niiden tekemiseen menee vain yksi tunti. Eli ei tarvitse ministäkään olla pitkään erossa.

Ennen mulla oli siis tällaiset kynnet. <3

Nyt mulla on siis omat kynnet joiden päällä on kestävät geelilakkaukset. Näiden tekemiseen menee vain tunti ja huollossa käyn 3-4 viikon välein. Molemmat kuvien kynnet on tehnyt Detailed Beauty Salon

Joillekin tämä voi kuulostaa pinnalliselta, mutta mulle nämä tuo niin ulkoista kuin sisäistä hyvinvointia sekä edes hetkeksi sitä omaa aikaa. 🙂 Tiedän, että kaikilla ei tähän ole mahdollisuutta. Itsellä on onneksi sellainen tilanne, että voin vauvan ottaa hyvin mukaan tai herra x voi olla vauvan kanssa kotona.

Kun paranen täysin sektiosta niin säännöllinen liikunta tulee takaisin osaksi elämää. Sitä voi onneksi harrastaa niin vauvan kanssa kuin myös ilman häntä. En malta odottaa, että pääse takaisin liikunnan pariin.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *