Hae
Johanna Tolppola

Ensimmäinen Kuukausi Vauvan Kanssa

Uskomatonta miten nopeasti aika on kulunut. Nyt olemme saaneet elää vauva-arkea jo yhden kuukauden. Ensimmäinen kuukausi on mennyt hyvin. Mitään sen tarkempaa rytmiä ei meillä vielä ole, mutta tästä huolimatta olemme yrittäneet joitakin rutiineja iltaan luoda.

Mini nukkuu edelleen paljon, mutta on jo nyt useamman kerran päivässä pieniä pätkiä enemmän hereillä. Pääosin hän on hyvin rauhallinen ja hyvän tuulinen. Hän itkee oikeastaan ainoastaan silloin kun on nälkä.

Olemme onneksi tähän mennessä säästyneet sen pahemmilta vatsakivuilta ja yötkin ovat menneet hyvin. Öisin herään vauvan kanssa n. 2-3 kertaa syömään, mutta saatamme nukkua kumminkin kellon ympäri. Näin ei yö-heräämiset kauheasti haittaa.

Olen muutamaan otteeseen päässyt viettämään omaa aikaani lyhyitä pätkiä ja herra x on ollut minin kanssa kahdestaan. Heillä on mennyt tosi hyvin, joka on tietenkin mullekin helpotus. Mielestäni se on hyvin tärkeää, että myös lapsen isä viettää aikaa vauvan kanssa kahdestaan ja näin tutustuu häneen sekä oppii myös hoitamaan häntä ilman ”äidin valvovaa katsetta”. 🙂

Minin painokin on nyt noussut hyvin ja 2 viikon ikäisenä hän oli saavuttanut syntymäpainonsa ja nyt noin neljä viikkoisena hän painoi jo n. 4200 g. Nyt ei minun enää tarvitse stressata siitä, että saako hän tarpeeksi ravintoa vai ei.

En ole nähnyt yhtä paljon ystäviä kuin raskauden aikana, mutta siltikin sosiaalisia hetkiä tulee useamman kerran viikkoon. Meillä on käynyt ystäviä ja perheen jäseniä kylässä ja olemme itsekin käyneet viettämässä aikaa kodin ulkopuolella. Eilen oli ihana ilma ja menin minin kanssa bussilla keskustaan näkemään ystävääni. Onneksi meiltä menee keskustaan vain 15 min julkisilla, niin keskustaan lähteminen ei tunnu elämääkin suuremmalta operaatiolta. 😀

Eli yhteenvetona voin sanoa, että ensimmäinen kuukausi vauvan kanssa on mennyt oikein hyvin! <3 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *