Hae
Johanna Tolppola

Nyt Tiedän Mitä On Äidin Rakkaus

Ennen minin syntymää olin useasti miettinyt, että mille se äidin rakkaus mahtaa tuntua, miten voin rakastaa ihmistä jota en tunne, tuleekohan itselle se rakkaus heti vai ajan kanssa, jne.

Toki rakastin vatsassa asuvaa pientä ihmettä, joka kertoi olemassa olostaan aina säännöllisesti minua potkimalla ja mahassa myllertämällä. Tässä vaiheessa en itse kumminkaan kokenut tätä samaa tunnetta kuin mitä on nyt. Mietin usein, että mille hän näyttää ja minkälainen hän mahtaa olla, mutta mahassa ollessaan hän ei ollut vielä täysin konkreettinen.

Kun leikkaus-salissa sain minin ensimmäistä kertaa rinnalleni, niin se uskomaton rakkaus syttyi minussa heti. Kovaa itkevä vauva rauhottui heti kun pääsi minun, oman äitinsä syliin.  Katsoin hänen kasvojaan ja pienen pieniä käsiään kun hän makasi päälläni rauhallisena. Ensimmäinen ajatus oli, että sinähän se olet siellä minun mahassa potkinut ja nyt vihdoin tapaamme. Se oli uskomaton tunne.

En tiennyt, että ketään voisi koskaan rakastaa näin paljoa. Joka päivä rakkauden tunne vaan kasvaa, vaikka luulisi ettei se voi kasvaa enempää. Kun hän katsoo minua syvälle silmiini pienillä silmillään tunnen pakahtuvani rakkaudesta. Ikävöin häntä vaikka hän tuhisee vieressäni.

Kun hän itkee, niin millään muulla ei ole väliä kuin sillä, että saan hänet taas rauhalliseksi. Muu maailma katoaa ympäriltä ja keskityn vain ja ainoastaan häneen. Oma sydän tuntuu särkyvän joka kerta kun hän itkee. Se on ihana tunne kun hän rauhoittuu sylissäni.

Pelko ja huoli ovat tulleet myös mukaan meidän arkeen äärettömän rakkauden myötä. Jos mini nukkuu aivan hiljaa, niin joudun oman mielen rauhan vuoksi käydä tarkistamassa, että hengittääkö toinen. Yöllä saatan herätä aivan paniikissa, että en ole herännyt hänen ääntelyihinsä ja heti pitää tarkistaa tilanne. Huolia on myös monia; söikö vauva liian vähän vai liian paljon, onkohan hänellä kylmä tai kuuma, tukehtuukohan hän, mitä jos hän lakkaa hengittämästä, jne. Huolet ja pelot tuntuvat kyllä raskaalta, mutta olen hyväksynyt sen, että ne kuuluvat asiaan.

Äidin rakkaus on parasta mitä olen ikinä kokenut ja mitä tulen ikinä kokemaan. <3 

Me teimme sinut, mutta sinä loit meidät. Kuva: Leena Warén

 

5 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Itkin kun luin tämän! Tismalleen samaa mieltä. Imetätkö muuten? Onko teillä suunnitteilla aloittaa mitään harrastusta? Uintia tms. Kuinka vauva nukkuu öisin?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos. 🙂 <3 Kyllä imetän, mutta välillä joudun antamaan korviketta kun vauva ei saa tarpeeksi ravintoa. Kyllä mä sen vauvauinnin haluaiisn aloittaa jossain vaiheessa tai jonkun muun harrastuksen. 🙂 En ole vielä ottanut vaan selvää mistään. Vauva nukkuu yöt hyvin. Herää 2-3 kertaa yössä syömään, mutta muuten siis hyvin. 🙂

 2. Nina kirjoitti:

  Meillä sama homma! Tsemppiä! ❤️

 3. Monna kirjoitti:

  Ihana Johanna ja ihana Mini! ❤️
  Allekirjoitan niin jokaisen sanan. ?? Ja vaikka jo tossa vaiheessa tuntui, että voiko sitä pientä rakasta rakastaa enää enempää, niin kyllä voi! ?? Joka päivä enemmän ja enemmän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *