Hae
Johanna Tolppola

Peräpukamia ja Virtsankarkailua

Kirjoitin aikaisemmin raskausvaivoista, joista kukaan ei varoittanut mitään. Sainkin hyvin palautetta, että kaikki vaivat olivat raskaana oleville ihan tuttua hommaa.

Sain myös kommentteja, että listasta puuttui vielä muutamia vaivoja, joten nyt sitten päätin kirjoittaa näistä vaivoista joita on siis vielä periaatteessa edessä päin. Näitä mulla ei siis itsellä vielä ole, mutta kauhulla odotan milloin näitäkin alkaa tulemaan.

Peräpukamat

Ovat kuulema todella yleisiä raskauden lopussa. ”Raskauden aikana kohtu painaa vatsan alueen suuria verisuonia, mikä estää verenkiertoa ja aiheuttaa turvotusta. Samanaikaisesti hormonit veltostuttavat osaa lihaksistosta. Myös kehon nestepitoisuus on odottajalla tavallista suurempi. Tuloksena peräsuolen valtimoiden paine kasvaa, mikä altistaa peräpukamien saamiselle.” Nice to know!!! 😀

Virtsankarkailu

Virtsankarkailua tapahtuu jopa 85 % raskaana olevista. Kun lantionpohjan lihakset heikkenevät niin ihan perustoiminnot voivat saada virtsan karkaamaan. Eli näin voi tapahtua vaikka aivastaessa, nauraessa, yskiessä, jne.

Raskausarvet

Raskaana olevistanoin 75–90 %, tulee ainakin jonkin verran raskausarpia. Niitä aiheuttaa hormonaaliset muutokset sekä ihon nopea venyminen.

Suonikohjut

Suonikohjut tulevat esille useimimiten raskauden puolivälin jälkee, koska kohtu kasvaa ja haittaa jalkojen verenkiertoa. Kohjut eli pintalaskimohaarojen laajentumat syntyvät, kun veri pääsee virtaamaan pintalaskimoverkostossa väärään suuntaan. Suonikohjuja ilmaantuu usein jalkoihin mutta raskaana niitä kuulema voi tulla ihan tuonne alakertaankin.

Itse olen onneksi vielä välttynyt näiltä kaikilta, mutta mulla on kyllä sellainen tuuri, että aivan varmasti mulle tulee nämä ihan kaikki! Näitä siis odotellessa. TJ 44!

Lue: Raskausvaivat joista kukaan ei varoittanut! Lista sisältää omat kokemukset!

Lähteet: Vauva.fi artikkelit

 

Yksi kommentti

  1. Outi Karita kirjoitti:

    Säästynyt myös näiltä ainakin tähän asti. Ainoa että pohkeiden jo aiemmin olemassa olleet suonikohjut on pahentuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *