Hae
Johanna Tolppola

Elämäni Oivallukset Top 12

Tässä on mun top 12 -lista oivaltamistani asioista, jotka olen tähän 30 vuoden ikään mennessä oppinut ja tajunnut. Elämä on huomattavasti helpompaa kun ymmärtää nämä asiat.

Elämäni oivallukset

Rakkaus

Rakkauden saaminen ja sen antaminen on tärkeintä maailmassa.

Onnellisuus ei ole itsestään selvyys

Aito onnellisuus ei tule materiaalista tai ulkopuolisista asioista vaan se lähtee itsestä. Elämässä täytyy tehdä niitä asioita, jotka edesauttavat omaa hyvinvointia ja tekevät onnelliseksi. Onnellisuus ei tule itsestään.

Terveys on kaikki kaikessa

Ilman terveyttä ei voi olla aidosti onnellinen. Terveyttä oppii yleensä arvostamaan vasta kun sen menettää. Joka päivä tulisi arvostaa sitä hetkeä minkä saa kokea terveenä. Ilman terveyttä milläkään muulla ei ole väliä.

Kateellisuus on turhaa

Ihmisten ei tarvitse tai edes kannata olla kateellisia muille. Joillakin ihmisillä aina menee ”paremmin” tai ”huonommin”, riippuen mihin sitä vertaa. Toisen ihmisen onnistuminen tai menestys ei ole omasta elämästä pois millään lailla. Kaikilla olisi elämä paljon helpompaa ja parempaa, jos jokainen olisi onnellinen toistensa puolesta. Kateellisuus kylvää ainoastaan omaa epävarmuutta ja se ei ole hyväksi elämiselle.

Täydellisyyden tavoittelu ei tee meistä täydellisiä

Ihan sama miten paljon yrittäisin, niin en koskaan tule olemaan täydellinen. Miten täydellisyyttä edes pystyy määrittelemään. Minusta jokainen on täydellinen sellaisenaan kuin on ja se mikä merkitsee on se, että itse on tyytyväinen. Kaikki me teemme virheitä, mutta virheitä tekemällä meillä on aina tilaisuus oppia.

Menneisyys on menneisyyttä

Se mitä on tapahtunut menneisyydessä ei määrittele tulevaani. Mennyt on mennyttä ja sillä siisti. Asioista pitää osata päästää irti. Jos katkeroituu, katuu tai kantaa jotain taakkaa menneisyydestä, ei se auta yhtään tähän päivään tai tulevaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö menneisyyttä voi vaalia ja muistella lämmöllä. Menneisyyden ansioista olemme niitä henkilöitä joita olemme nyt.

Priorisoi

Nuorempana olin vähän ”all over the place”. Nyt haluan nähdä niitä ystäviä ja kavereita ketkä ovat lähellä sydäntä ja viettää aikaa perheeni ja rakkaani kanssa. Teen vain niitä asioita joista pidän.

Laatu korvaa määrän

Tämä pätee niin laukkuihin, kenkiin, vaatteisiin kuin ihmissuhteisiin.

Kaikkia tulee arvostaa ja aina tulee olla ystävällinen

Ystävällisyys ei maksa mitään, mutta se voi pelastaa toisen päivän. Ikinä ei myöskään voi tietää missä ihmisen tulevaisuudessa kohtaa uudelleen. Kaikkien tulisi miettiä, että minkälaisen fiiliksen he haluavat itsestään jättää kohtaamisen jälkeen.

Itseään ei tarvitse verrata muihin

Me kaikki ollaan yksilöitä, meillä kaikilla on eri lähtökohdat ja eri polku joka ollaan kuljettu. Totuus ei myöskään piile somekuvissa. Itse pääsee paljon helpommalla kun lopettaa vertailun.

Aina voi oppia uutta

Kuuntelen muita, pysyn tiedonnälkäisenä ja otan selvää asioista. Oppiminen ja kehittyminen ei lopu koskaan.

Stressaaminen on turhaa

Niistä asioista stressaaminen joihin itse ei voi vaikuttaa on pelkkää oman energian hukkaan heittämistä.

Lue mitä kirjoitin siitä mitä muutosta on tapahtunut ajattelutavassa noin viimeisen kymmenen vuoden aikana tästä.

Yksi kommentti

  1. Kaimasi Johanna kirjoitti:

    Todella hyviä oivalluksia. Itse olen samoja ajatuksia käynyt läpi viimeisten parin vuoden aikana, ja allekirjoitan nämä täysin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *