Hae
Johanna Tolppola

Raskausviikko 33

Nyt voin rehellisesti jo sanoa, että olo on tukala. Vatsa vaan kasvaa ja nestettä kerääntyy ihan joka paikkaan. Yöllä herään koko ajan vessaan ja missään asennossa ei ole hyvä.

Päivisin paikkoja kolottaa ja niin istuminen kuin seisominenkin on hankalaa. Mammalomaan aikaa noin 2 viikkoa, joka ei kuulosta pitkältä, mutta tuntuu sitäkin pidemmältä. Päivä kerrallaan siis mennään.

Pikkuinen on tällä hetkellä n. 40 cm pituinen ja painaa n. 2 kg. Laskettuun aikaan on n. 7 viikkoa vielä.

Syömiset on kyllä huonontunut entisestään. Tällä hetkellä syön aamupalan ja lounaan sekä joskus satunnaisesti iltapalan. Päivällinen on jäänyt kokonaan pois ruokavaliosta, koska olo on niin tukala ettei ruoka maistu enää iltapäivän jälkeen.

Käytiin herra x:n kanssa neuvolassa viime viikolla ja sanoin neuvolatädille etten enää suostu vaa’alle. Mulle tuottaa kauheaa stressiä toi painon nouseminen, joten päätin etten enää punnitse itseäni. 😀

Meillä oli myös perhevalmennus ja oli aika hauskaa, kun rupesimme katsomaan HUS:sin synnytysvideoita, niin herra x kuiskasi minulle, että hän on nämä kakki videot jo nähnyt. :D Hyvä, että edes toinen meistä on proaktiivinen.

Pahoittelen kauheaa valituspostausta, mutta nyt vaan on taas tällainen fiilis. Huoh.

Pysyn kumminkin pääosin positiivisena ja mikä ihaninta, että pikkuinen liikkuu paljon ja tunnen hyvin hänen kaikki liikkeensä. Hän myös selvästi reagoi ääneen kun esim. herra x puhuu hänelle. <3

 

6 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Eikai se neuvolatäti ihan oikeesti suostunut siihen ettet käy vaa’alla?? (eihän sun tarvi sitä painoa kattoa…)
  Miten voi muuten poissulkea yhden tärkeän raskausmyrkytys oireen??

 2. Vauva3kk kirjoitti:

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin – ne tuppaa olemaan niitä pisimpiä. Onko sulla maha jo ”tipahtanut” alaspäin? Mulla helpotti ahdistus ja ruokahaluttomuus kun vatsa laskeutui.

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Suosittelen kyllä hoidattamaan noita tukaliaoloja esim. äitisfyssärillä. Vois saafa samalla helpotusta syömiseen ja nukkumiseenkin, koska onhan nää kokonsisvaltaisia juttuja. Tästä en lakkaa varmaan hehkuttamasta, mutta ite saanut niin paljon apua kroppaan fyssärikäynneistä sekä äitiyspilateksesta että -joogasta.

  Heh, ylläolevaan kommenttiin viitaten… mitä tohon raskausmyrkytykseen tulee niin sitähän seurataan monin tavoin ja painon nousu nyt ei ole se ainoa mittari ja itse aattelisin ainakin että selkeimmät merkit näkyy virtsanäytteessä, turvotuksesss, päänsäryssä ha näköhäiriöissä…
  Jos paino stressaa niin ei sitä kannata tuijottaakaan ? ite aattelen vaan että nousee sen mitä nousee ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Joo siis se fyssari vois varmasti auttaa. En oo saanut vaan aikaseksi mennä sellaiselle. 😀 Joo mäkin yritän kyllä olla stressaamatta, mutta on hankalampaa mitä luulin. :/

 4. Sanna kirjoitti:

  Niinhän sitä seurataan, mutta itse näin terveydenhoitajana koen, että kummallista jos siihen suostutaan kun yksi tärkein mittari jätetään pois. Viimeisillä viikoilla ei todellakaan voi luottaa tuntemuksiin, vaikka tuntuu että paino on noussut vain puoli kiloa voi se olla noussutkin kaksi ja se on jo iso hälytysmerkki. T. Eka kommentoija

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. Joo kyllä siis terveydenhoitaja katsoo painoni, mutta itse en sitä katso ja sitä ei merkitä siihen omaan neuvolakorttiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *