Hae
Johanna Tolppola

Kun Ihmisiä Kiinnostaa Vaan Hömpänpömppä

Olen blogannut jo monta vuotta ja kirjoittanut milloin mistäkin aiheista. Aihepiirit ovat ovat käsitelleet omaa elämääni, kokemuksiani, hyvinkin henkilökohtaisia asioita, mutta myös treenivinkkejä, reseptejä, jne.

Näin vuosien kokemuksella bloggaamisesta olen huomannut aivan selvästi mitkä ovat ne aiheet joilla tulee paljon lukukertoja ja millä aiheilla ei ole niin paljon kiinnostusta.

Olen joskus kirjoittanut ihan ”asia-aiheita” eli kirjoittanut ns. ”fiksumpaa” tekstiä ajankohtaisista asioista ja olen todennut ettei ihmiset hae tällaista luettavaa ainakaan minun blogistani. Näillä on aina vähemmän lukukertoja kuin kevyillä aiheilla. Se mikä on ollut yllättävintä, että hyväntekeväisyyttä koskevat kirjoitukset ovat saaneet aina merkittävästi vähemmän kiinnostusta eli lukijoita kuin muut aiheet.

Kaikista eniten lukijoita on niillä kirjoituksilla, joita itse kutsun ”hömpänpömpäksi”. Eli kevyitä, mutta henkilökohtaisia aiheita elämästäni. Ihmisiä selvästi kiinnostaa myös treenivinkit, koska yksi luetuimmista kirjoituksistani koskee parhaimpia olkapäätreeniliikkeitäni. Tätä kirjoitusta on luettu yli 25 000 kertaa.  Pääset lukemaan nämä tästä.

Kaikista luetuin kirjoitukseni käsittelee pikadieettejä ja sen nimi onkin ”varoitus pikadieeteistä!”. Kirjoitus perustuu puhtaasti omiin kokemuksiini. Tällä on lukukertoja melkein 30 000.

Kolmanneksi luetuin kirjoitukseni käsittelee raskausuutisiani. Tämä on aika tuore kirjoitus ja silti lukukertoja tällä on taas melkein 20 000.  Todellinen syy somehiljaisuuteen. 

Vertailun vuoksi voin kertoa, että hyväntekeväisyyttä käsittelevät aiheet keräävät lukukertoja vain muutaman sadan. 

Ihmisiä selvästi kiinnostaa vain enemmän bloggaajien henkilökohtainen elämä, vinkit sekä kokemukset. Tämän takia suurin osa myös oman blogin sisällöstä koostuu juurikin näistä aiheista. 🙂

Uudet hiukset ovat muuten Detailed beauty Salongin käsialaa. <3 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *