Hae
Johanna Tolppola

Mikä Minusta Piti Tulla Isona

Kun lapselta kysytään mikä hänestä tulee isona, niin varmaan aika moni lapsi sanoo nämä yleisimmät ”lääkäri, hoitaja, poliisi, jne”. Multa kun kysyttiin lapsena, että mikä musta tulee isona, niin vastasin taiteilija. Muistan aina kun iskä sanoi, ettei taiteilijat tee rahaa kun vasta sitten kun he ovat kuolleet. 😀

Olin pienenä useamman vuoden kuvataideoppilaitoksessa ja sanoin aina, että haluan mennä taidekorkeakouluun kun olen aikuinen. Noh, asiathan eivät aina mene niin kuin lapsena ne suunnittelee. Taideharrastus jäi ja uusia tuli tilalle. Olen silti aina ollut luova ja mulla on ollut sisäinen tarve päästä toteuttamaan tätä.

Nyt kun kolmekymppiä alkaa olemaan mittarissa, on hauska huomata, että jollain tasolla olen päässyt toteuttamaan näitä lapsuusajan haaveita.

Olen ollut töissä useammassa myyntifirmassa, mutta eksynyt sattumusten kautta töihin myös mediatoimistoon, mainostoimistoon ja lopulta päätynyt markkinoinnin ja tapahtumatuottamisen pariin. Tällä alalla olen päässyt toteuttamaan sisältäni kumpuavaa luovuutta sekä sieltä selkärangasta asti tulevaa järjestelmällisyyttä. Ystävien keskenhän mua onkin melkein aina kutsuttu ”ryhmän johtajaksi”, koska olen luonteeltani sellainen organisoija. 🙂

Olisi mielenkiintoista tietää, että kuinka moni prosentti ihmisistä oikeasti päätyy siihen ammattiin mihin lapsena toivoo/haluaa. Itselläni ei ole sen lapsuusajan jälkeen ollut mitään tietoa siitä, että miksi haluan tulla ”isona”.  Töitä tekemällä olen vain löytänyt alan, joka tuntuu omalta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *