Hae
Johanna Tolppola

Salitreenini Raskaana

Edellisessä kirjoituksessa lupasin kertoa minkälaisen treenin pääsin nyt sitten tekemään näin 12 viikon tauon jälkeen. Olo antoi vihdoin ja viimeinen periksi ja pääsin salille ”jumppaamaan”.

Menin salille sillä asenteella, että nyt on aloitettava varovasti ja tunnusteltava kroppaa mille se treeni tuntuu. Ei pelkästään sen takia, että treenitauko oli niin pitkä vaan tottakai myös kasvavan mahan takia. Ajattelin käydä koko kropan läpi, ettei yhteen lihasryhmään kohdistu yhtä-äkkiä liikaa rasitetta.

Aloitin lyhyillä venytyksillä ja jumppakepin avulla tehtävillä lämmittelyliikkeillä. Tein myös todella lyhyitä lankkupitoja varovasti vain muutaman kerran, että saisin syvät vatsalihakset aktivoitua. Suoria vatsalihaksiahan ei raskaana saa tehdä.

Teen teille tähän perinteisen treenipäiväkirjamuotoisen päivityksen itse treenistä. 

  • Vipunostot suorin käsin sivulle istualtaan 3 x 12 x 4 kg/ käsi
  • Ojentajat naruilla ylätaljassa 3 x 12 x 15 kg
  • Hauiskääntö istualtaan 3 x 12 x 4kg/käsi
  • Vinopenkiltä penkkipunnerrus käsipainoille, jalat penkillä tukemassa, 3 s 12 x 7 kg/käsi
  • Ylätalja tangolla eteen, kroppa melkein pystyssä, 3 x 12 x n. 30 kg + niin leveällä otteella kun vaan saa 2 x 20 x 20 kg
  • Etureidet laitteessa 3 x 12 x 30 kg
  • Etukyykky voimapallolla kohtalaisen leveä jalka-asento, 3 x 12 + päälle jalkojen ojennus taakse pakaraa supistaen vuorojaloin 20 kertaa

Mielihän ois halunnut tehdä enemmän ja kovempaa, mutta onneksi sain pidettyä pääni ja pysyin suunnitelmassa. Treeni tuntui hyvän pahalta eli juuri siltä miltä halusinkin. Hiki tuli, mutta syke pysyi kohtuu tasolla liikkeiden aikana. Vatsaa ei supistellut ja sain varovasti aktivoitua liikkeissä syviä vatsalihaksia.

Kaikki likkeet tein todella hitaasti ja hallitusti, juuri haluttua lihasta supistaen. Näin haluttu lihas rasittui niin, että tapaturmariskit olivat mahdollisimman pienet. Painoja laskin reilusti normaaliin treeniin nähden, koska en halunut lähteä rykimään samoilla painoilla kuin 12 viikkoa sitten. Ei se lihas olisi niitä jaksanut nostaa.

Treenin jälkeen pyöräilin ulkona n. 15 minuutin kevyen palauttavan lenkin. Raitis ilmakin teki hyvää!

Nyt todella toivon, että pääsisin käymään sen 3-4 kertaa viikossa salilla, jotta mun mieli ja kroppa säilyisi virkeänä. Ihanaa, että toi  mun lempisalikin on ihan vieressä!

Ihan fiiliksissä Fitness24Sevenissä.

Maha pömpöttää, treenivaatteet kiristää ja lihaspaineet poissa, mutta ojentaja sentään vielä tallella. 😀 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *