Hae
Johanna Tolppola

Pelkäänkö Liikaa

Nyt kun maha alkaa oikeasti jo näkymään ja vauvan tulo tuntuu päivä päivältä todellisemmalta, niin luonnollisesti tekisi mieli joitain ”vauva-ostoksia” jo tehdä. Äitikin on jo  kysellyt, että saako jotain ostaa tulevalle perheenjäsenelle, mutta itse olen vielä kieltänyt kaikki hankinnat.

Olen kuullut niin paljon kauhutarinoita joiden takia olen tullut ehkä jopa liiankin kyyniseksi. Tuttavapiirissä on ollut paljon keskenmenoja, synnytyskuolemia eli kaikkia ihan kauheita asioita joita ei toivoisi kenellekkään.

Itse en halua tehdä mitään hankintoja ennen kuin rakenneultrassa näkyy, että kaikki on varmasti hyvin. Mulla on vain sellainen tunne, että se toisi huonoa onnea.

Tottakai tiedostan, että mitä tahansa voi tapahtua raskauden loppumetreilläkin ja eihän ostokset oikeasti vaikuta millään lailla siihen miten raskaudessa tai synnytyksessä käy. Tästä huolimatta itselleni se rakenneultra tuo sellaista varmuutta, että uskallan aloittaa pakolliset hankinnat.

Herra x meinasi myös jo jotain vaatteita ostaa, mutta sain onneksi hillittyä toisen ostoskuumetta. 😀 Rakenneultraan on vielä neljä viikkoa ja todella toivon, että nämä viikon menisi nopeasti ohi. 🙂

Onko teillä ollut vastaavia tuntemuksia vai oletteko alkaneet heti tekemään hankintoja kun olette saaneet positiivisen tuloksen raskaustestistä?

 

 

 

 

 

 

8 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  itse sain tietää olevani raskaana kun olin viikolla 16 ja jotain. rakenneultraan oli siinö vaiheessa muutamia viikkoja joten ei kamalasti hypetetty asiaa ennen sitä. se antoi jotenki sellasen varmuuden asiasta että salavauvalla on kaikki hyvin 🙂 olen kyllä edelleen kieltänyt vanhempia ostamasta yhtään mitään, sillä vaatteita on tullut jätesäkkikaupalla ja aivan liikaa. suoraan sanottuna oon ihan sikakiitollinen kavereille ja tuttville tavaramäärästä 🙂 itselle jäänyt ostettavaksi vain hygieniavälineitä yms pientä, ja äitiyspakkaus oikeestaan kruunasi kaiken.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiva kun kommentoit. No teillä ei silloin mennyt kauaa aikaa ootellessa. 🙂 Musta nää viikot menee aivan liian hitaasti. 😀

 2. Kaisa kirjoitti:

  Rakenneultraan olen odotellut kaikissa kolmessa raskaudessa. Sen jälkeen sitä uskaltautuu kaupoille ja jos sukupuolen saa tietää on hankinnat helpompi tehdä kun tietää ostaako tytölle vai pojalle. ?

  Aiotteko kysyä kumpiko tulossa?

  Mun veikkaus teille on tyttö. Kaikki noista sun oloista ja vaan se fiilis ollut alusta asti että typy sieltä tulee. ??

  • Kaisa kirjoitti:

   Voin muuten suositella Käpylässä sijaitsevan PerheArten 4D-ultraa! Hintakaan ei musta ole mikään mahdoton ja muistoksi saa kuvat tikulle. ? Sinne voi mennä jo ennen varsinaista rakenneultraa jos ei malta odottaa. ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiva kun kommentoit. Joo ehdottomasti halutaan tietää kumpi on tulossa. 🙂 Joo näin mekin tehdään, että sit vasta ostokset kun se rakenneultra on tsekattu. 🙂
   Heh, saas nähä kumpi tulee. 🙂 Hauskaa jos oot oikeessa. 🙂

 3. sara kirjoitti:

  Mä oon luonteeltani todella realistinen ja joskus jopa pessimistinen, jos on kyseessä jokin ihana asia. <3 Luulin/olin varma, että tapahtuu jotain kamalaa, ennenkuin meillä on häät. Ei tapahtunut. Ja miljoonaa sairautta olen pelännyt elämässäni. Nyt olen raskaana enkä vaan jaksa pelätä (ainakaan nyt). Tiedän, että kamalia asioita tapahtuu ja niin on myös mun lähipiirissä tapahtunut. Suurin osa raskauksista menee kuitenkin hyvin. Olen yllättynyt, että olen jo uskaltanut todellakin ostaa vaatteita vauvalle. 🙂 Nyt pian rv 18. Ihan aluksi en ostellut yhtään mitään. Uskon, että pienin murhe on se, että olen ostanut vaatteita , jos vaikka jotain kamalaa tapahtuisikin. Yritän itse lopettaa heti alkuun turhan pelkäämisen. Koska se ei tule loppumaan siihen, kun lapsi syntyy. Voi tulla kätkytkuolemia yms. Ei vaan auta pelätä, vaan luottaa siihen, että kaikki voi mennä hyvin ja kaikki menee niinkuin on tarkoitettu. <3 Vaikeatkin asiat. Tsemppiä odotukseen!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että sulla on kaikki ennyt hyvin ja olet pytsynyt asennoitumaan noin hyvin turhien pelkojen kanssa. 🙂
   Mäkin uskon, että kaikki tapahtuu mitä on tarkoitettu. Tsemppiä odotukseen myös sinulle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *