Hae
Johanna Tolppola

RV 15 Ja Tulleet Raskauskilot

Raskausviikkoja on takana nyt 15. Ensimmäiset raskausviikot mullahan meni dieetatessa, koska en tiennyt olevani raskaana.

Alkuraskaus on ollut vaikea olon takia, josta olen valittanut melkein jokaisessa päivityksessä. En ole päässyt treenaamaan ollenkaan ja olen syönyt myös herkkuja ja roskaruokaa paljon vapaammin kuin aikaisemmin. Olen kumminkin pyrkinyt pitämään suurimman osan ruuasta terveellisenä, jotta ravinto olisi hyvää vauvalle.

Ensimmäisessä neuvolakäynnissä mun painoon oli tullut 2, 5 kg lisää. Paino johon vertaan on se paino mihin dieetin lopetin. Se ei ehkä ole optimaalisin vertauskohde, koska aina dieetillä lähtee vähän nesteitäkin, jotka sitten tulee takaisin kun dieetti päättyy.

Nyt mulla oli toinen neuvolakäynti ja painoa on yhteensä tullut 4 kg lisää. Eli 1,5  kilon nousu edelliseen neuvolaan verrattuna. Neuvola tosin oli nyt iltapäivällä ja olin syönyt jo aamupalan, lounaan ja välipalan ennen vaa’alle astumista. Edellinen neuvolakäynti oli aamulla ja sinne menin tyhjällä vatsalla.

Mua ei hirvitä tämä painonnousu, koska se kuuluu asiaan ja olen tosiaan myös herkutellut eli ei nämä mistää tyhjästä ole tullut. Jos olo nyt lähtisi paranemaan niin ehdottomasti haluaisin lisätä liikuntaa. Eniten mua häiritsee lihasmassan pienentyminen ja huonontunut kunto. Haluaisin yrittää ylläpitää hyvää kuntoa ja lihasmassaa, jonka eteen olen tehnyt vuosia töitä. Joka tapauksessa vauvan terveys ja sitten tulevaisuudessa vauvan kanssa vietetty yhteinen aika on prioriteetti yksi ja sitä en halua riskeerata millään. Siihen kumminkin uskon, että äidin liikkuminen ja kunnon ylläpitäminen on parasta niin äidille kuin lapselle.

Tähän kuntoon dieetti päättyi.

 

 

 

 

4 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Aika samoissa plussakilomäärissä täälläkin liikutaan, nyt on vähän tasaisempi vaihe ja paino pysynyt pari viikkoa melko samana…
  Itsellä varsinkin alkuraskaudesta väsymys ja huonovointisuus verotti kyllä tuota liikuntaa. Kirjoittelinkin juuri pari päivää sitten blogiini omasta painonnousustani ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Joo kävin lukemassa sen. 🙂 Mulla on edelleen väsymys ja huonovointisuus. Sais jo riittää 😀

 2. ann kirjoitti:

  Kun et tiennyt olevasi raskaana, tuliko sinulle siis kuukautiset raskaudenkin aikana ihan normaalisti? Itse tässä hieman panikoin tämän olon kanssa, kun on ollut ihan outo olo ja huonovointisuutta pitemmän aikaa, mutta kun kuukautiset ovat tulleet normaalisti, en ole kuvitellutkaan raskauden mahdollisuutta. Ehkä sitten parempi marssia lääkäriin eikä elää vainoharhaisena… ja ehkä vähän hassu kysymys tähän loppuun, mutta pystyykö raskausmahaa vetämään sisään niin että vatsa on ihan litteä vai pysyykö se ihan paikallaan jos yrittää vetää sisään ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, ei tullut kuukautisia mutta mulla oli sellainen tunne, että ihan just alkaa. Samanlaista kipua oli alavatsassa kuin kuukautisissa. Joo kannattaa vaan suosiolla tehdä testi! 🙂 Ja siis vaikka miten vetäis vatsaa sisään niin ei auta. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *