Hae
Johanna Tolppola

Kun Mieli Särkyy

Olen aina pitänyt itseäni aika tasapainoisena ihmisenä. Toki eri elämänvaiheissa on iskenyt omia siihen aikaan sidottuja kriisejä joista sitten ajan ja ystävien/perheen avulla olen aina päässyt yli. Nämä kriisit ovat aina olleet selvästi väliaikaisia ja itselläni ei ole ollut tarpeen hakea siihen apua lääkäriltä tai lääkkeistä.

Nyt raskaana huomaan, että hormonit tekevät kyllä temppuja mun mielialoille. Olen selvästi herkempi kuin aikaisemmin. Saatan itkeä todella pienistä asioista. Itku ei ole ns. surullista itkua vaan joku vaan liikuttaa niin paljon, että sitten itketään.

Välillä taas huomaan olevani alakuloinen ilman sen suurempaa syytä. Sellainen tunne, että jokin asia harmittaa mutta en tiedä vaan mikä. Se on aika ärsyttävää. Tämä voi johtua myös huonosta olosta ja väsymyksestä.

Myönnettäköön, että olen ollut myös äkäinen, mutta en mielestäni kyllä syyttä. Eli ehkä tässä tilassa mä hermostun normaalia helpommin tietyille asioille.

Onneksi pääosin mieli voi hyvin ja edelleen tunnen olevani tasapainossa. En pysty kuvittelemaankaan tilannetta, jossa esim. alakuloisuus, harmitus, jne jatkuisi ja jatkuisi ja mielialaan tarvitsisi ulkopuolisen apua sekä lääkkeitä. Näitä henkilöitä kohtaan tunnen suurta sympatiaa. Lähipiirissäkin heitä on ja toivon heille pelkkää hyvää.

Entisessä suhteessa sain nähdä mitä tälläinen elämä voi olla kun entisellä avopuolisollani oli ongelmia mielen kanssa. 10 vuotta elettiin ihan normaalia elämää ja sitten se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Viisi vuotta olimme tämän jälkeen vielä yhdessä. Se on kauheaa katsoa vieressä kun itse ei voi tehdä mitään mikä auttaisi toista. Mainittakoon, että eromme syy ei liittynyt tähän asiaan.

Nyt eksä on ruvennut pitämään blogia mielenterveyshäiriöstä.  Hän kirjoittaa avoimesti omista ongelmistaan ja fiiliksistä, mutta silti pilke silmäkulmassa. Suosittelen lukemaan ”hieman erilaista” blogia. Se antaa taas näkökulmia omaan elämään. 🙂 Tässä linkki herra A:n blogiin.

 

 

2 kommenttia

  1. Maria kirjoitti:

    Kiitos linkistä, käyn kurkkaamassa!

    Vietähän ihan superhyvä päivä!!

    -Maria, uusi kirjoittaja

    http://www.lily.fi/blogit/rohkaisua-sinulle/enta-jos-arvostelun-sijaan-arvostaisin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *