Hae
Johanna Tolppola

Todellinen Syy Somehiljaisuuteen

Moni lukija on varmasti ihmetellyt miksi yhtä-äkkiä lopetin aktiivisen bloggaamisen kuin seinään ja hiljennyin samalla muissa somekanavissani. Vakkarilukijat ovatkin seurailleet harventuneita kirjoituksia huonosta olostani, treenaamattomuudestani, jne.

Olen itseasiassa kamppailut ajatuksen kanssa, että tuonko asiaa vielä julkisuuteen useamman viikon. Olen keskustellut asiasta ystävien kanssa ja heiltä olen saanut hyviä näkökulmia aiheeseen.

Syy siihen miksi nyt päädyin tuomaan asian esille on yksinkertaisesti se, että en osaa valehdella. En ole pystynyt bloggaamaan, koska olen joutunut salaamaan elämästäni jotain näin suurta joka vaikuttaa kaikkeen. Ajattelin myös, että tämä on nyt iso osa mun elämää ja loppujen lopuksi kävi miten kävi, niin sekin on osa mun elämää.

No nyt sitten itse asiaan. Olen viime viikkoina voinut todella huonosti. Huono olo alkoi lievänä ja syytä ei heti löydetty. Huono olo paheni sietämättömäksi ja syy oloon selvisi. Olen raskaana. Tai siis ollut jo viimeiset yli 3 kuukautta. Itsehän en tätä useampaan kuukauteen tiennyt. Kuukautiseni eivät nimittäin ole ikinä olleet säännölliset ja olen aina luullut, että mun on todella vaikea tulla raskaaksi.

Kun sain tietää asiasta olin tietenkin shokissa. Olin toki helpottunut, että syy huonoon oloon selvisi. En voi kumminkaan kieltää etteikö olisi tehnyt mieli hengittää paperipussiin useampaan otteeseen. Emmehän olleet kumminkaan asuneet herra x:n kanssa yhdessä tässä vaiheessa vielä päivääkään. Vaikkakin alkushokki oli iso, niin silti olin iloinen ja positiivisesti yllättynyt. Herra x oli asiasta tietenkin onnellinen ja sanoi ensimmäisenä, että tämä on ihana asia ja nyt viemme suhteemme seuraavalle tasolle.

En vain ole päässyt vielä nauttimaan raskaudesta ollenkaan, koska olo on ollut jotain ihan hirveää. Olen viimeisen kuukauden oksentanut muutamaa päivää lukuun ottamatta joka ikinen päivä. Oksennan öisin, aamuisin, päivisin, iltaisin eli kellon ajalla ei ole merkitystä. Normaalisti oksennan noin 4-8 kertaa päivässä. Tämän takia jouduin myös tiputukseen Naisten klinikalle nestehukan vuoksi. Oksentamisen seurauksena myös ruokatorveni tulehtui, joka aiheutti kauheita kipuja. Eli olossa on ollut kestämistä. Vielä ei näy valoa tunnelin päässä, mutta sitä odotellessa.

Moni nainen kertoo raskaudestaan julkisesti vasta rakenneultran jälkeen, jossa selviää että vauvalla on varmasti kaikki hyvin. Itse en vain halunnut odottaa niin pitkään edellä mainituista syistä. Eilen kävimme herra x:n kanssa perinteisessä ultrassa ja siellä kaikki oli hyvin ja pikkuisella ei ollut mitään tietoa mun pahoinvoinnista, joka on tietenkin hyvä.

Vaikka olo on ollut todella huono, niin tottakai niinä hetkinä kun olo on normaali edes hetken, niin olen onnellinen. Uskon, että kaikella on tarkoitus ja asiat on mennyt mun elämässä juuri niin kuin on kuulunutkin.  Toivon, että kaikki menee loppuun asti hyvin ja että minusta ja herra x:stä tulee perhe marraskuussa. <3

 

21 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Ihana yllätysuutinen! Onneksi olkoon <3

  Kaikkea hyvää vointiin, toivottavasti olo helpottaa mahdollisimman pian!

 2. Kulhon paronitar kirjoitti:

  ❤️❤️❤️???????????? So happy for u ❤️❤️❤️❤️

 3. Taru kirjoitti:

  Onnea! Toivottavasti kaikki menee hyvin. 🙂 Itsekin tulin raskaaksi 10 kk seurustelun jälkeen, emmekä asuneet yhdessä. Hyvin on mennyt. 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos! Kiva kuulla, että muillakin on näitä nopeasti edenneitä suhteita ja kaikki on mennyt hyvin. 🙂

 4. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Jee, isosti onnea <3 Toivottavasti pahoinvointi hellittää nopsaan! Mulle se taisi hellitää viikolla 16, mutta olemme kaikki yksilöitä ja toivon, että sulla helpottaa nopeammin 🙂

 5. miltsu kirjoitti:

  onnea kovasti 🙂 kurja kuulla pahoinvoinnista, itselläkun ei ole siitä kokemusta vaan selvisin ilman sitä. toivottavasti se helpottaa ja pääset nauttimaan odotuksesta, kasvavasta mahasta ja kaikesta 🙂

 6. Ansku kirjoitti:

  Onnea! Pahoinvointi on kurjaa, onneksi se useimmilla loppuu alun viikkojen jälkeen… Itse oksensin kolmatta odottaessa koko raskauden alusta loppuun 😀 Muita odottaessa onneksi maltillisemmin loppui ennen rv20 oksentelu. Jospa sinäkin pääset vielä nauttimaan raskaudesta, viimeistään se kurjuuden kestäminen palkitaan kun vauva sylissä <3 Tsemppiä raskausaikaan!

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos. 🙂 Joo on kyllä kurjaa! Huh sullakin kestänyt noin pitkään. Apua. Toivottavasti mulla ei ihan noin pitkään kestäisi.

 7. Anniina kirjoitti:

  Vau mikä onnellinen yllätyspommi! Jospa tuo sun kurja pahoinVointi loppuis pian. Noin niinku muuten, kaikki mitä tapahtuu on varmasti tarkotettu! Ihanaa jatkoa ja parempaa vointia!

 8. Tanja kirjoitti:

  Onneksi olkoon ! Tiedän tunteen, itse oksensin alusta ihan synnytykseen asti. Tiputuksessa olin 10viikkoa yhteensä, kun mikään ei pysynyt sisällä. Tsemppiä 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Huh synnytykseen asti! Todella toivon, ettei niin pitkään tarvitsisi kärsiä. Kiitos. 🙂

 9. jenni kirjoitti:

  Hurjan paljon onnea vauvauutisista <3 Kokemuksesta tiedän ettei helpota yhtään kun sanotaan että kyllä se pahoinvointi siitä helpottaa mutta usko pois, helpottaa se.

 10. Anonyymi kirjoitti:

  Humoristisesti todettava, että kerrankin joku bloggaaja osasi yllättää oikeasti, vau 😀 Yleensä nämä on luokkaa ”Syyblogihiljaisuuteen on tässä!!!…. Heh, olin lomalla aurinkorannalla :)”. Ei mutta vakavissaan, onnea teille ja toivottavasti olo helpottuu!

 11. bfkkgkgnnfn kirjoitti:

  En ymmärrä miten aikuinen ihminen voi tulla vahingossa raskaaksi. Varmasti itsestäänselvyys miten lapsia tulee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *