Hae
Johanna Tolppola

Kuinka Onnistuin

Minulta usein kysytään, että miten olen onnistunut muuttamaan elämätapani. Tähän ei ole yksittäistä suoraa vastausta, mutta tein lyhyen yhteenvedon siitä mitkä asiat mun mielestä on avainasemassa.

Halu/motivaatio

Jos et oikeasti tahdo tehdä muutosta, niin et tule siinä myöskään onnistumaan. Kaikki lähtee itsestä. Kesäkunnot jne kannattaa unohtaa ja ajatella pitkän tähtäimen tavoitetta. Jos motivaattori on pelkkä kesäkunto, niin ne kilot voivat aika nopeasti tulla takaisin, jos sitä uutta elämäntapaa ei ole oikeasti omaksuttu.

Älä mieti liikaa vaan tee

Joskus kannattaa lopettaa vain se miettiminen ja tehdä asioita ohjeiden mukaan. Jos joka päivä mietit, että onnistuuko tämä jne, niin eihän siitä mitään tule. Tee vain niitä terveellisiä valintoja ja harrasta liikuntaa säännöllisesti, niin onnistut varmasti.

Käytä järkeä

Jos noudatat kitudieettiä, mehupaastoja, jne niin kyllähän järjen jo pitäisi sanoa, ettei näiden avulla nyt mitään elämäntaparemontttia tehdä. Käytä siis tervettä järkeä. Syö monipuolisesti, terveellisesti ja säännöllisesti. Harrasta myös liikuntaa säännöllisesti. Jos lenkillä ei tule hiki, niin ei se kyllä sulta kauheasti rasvaa polta. Jos taas olet koko ajan aivan poikki, niin kannattaa miettiä menikö hieman överiksi? Eli kohtuu ja järki mukana kaikessa tekemisessä.

Nämä kolme asiaa on mun mielestä tärkeimmät asiat mitä pitää ottaa huomioon kun tehdään elämäntaparemonttia. Täytyy myös muistaa, että tämä vie aikaa ja alussa se tuntuu haasteelliselta. Ethän voi olettaa, että uudet terveelliset elämäntavat iskostuvat osaksi uutta elämää muutamassa viikossa. Tämä siis vie aikaa ja vaatii malttia. Muistakaa, että lopussa kiitos seisoo. 🙂

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *