Hae
Johanna Tolppola

Nyt jo yhteinen IKIOMA asunto

Tiedättekö sen tunteen kun hieman kauhistuttaa/jännittää sillai hyvällä tavalla?

Olen koko viimeisen vuoden päivitellyt täällä blogissa, että opettelen koko ajan elämään hetkessä. Nyt sitten voin todeta, että näin juurikin tein.

Olemme herra x:n kanssa tunteneet vuoden josta seurustelleet ns. ”virallisesti” vajaa 6 kuukautta. Emme ole asuneet yhdessä, vaan kummallakin on ollut se oma koti.

Nyt sitten todellakin elettiin/eletään hetkessä, koska me ostettiin ihka oma yhteinen koti. Joo tiedän, että ehkä viisaammat olisi ekana katsoneet sitä yhdessä asumista vuokra-asunnossa, mutta me nyt vaan päätettiin tehdä asiat näin.

Muutetaan huhtikuun lopussa aivan ihanaan kaksioon. Asunnossa on makuuhuone, olohuone ja erillinen ruokailuhuone, sekä pieni parveke. Asunto on kauttaaltaan remontoitu ihan viimesen päälle. Sen takia rakastuttiinkin siihen heti ensi silmäyksellä. Joudun nyt luopumaan keskustassa asumisesta, mutta en onneksi kauhean kauas joudu. Etäisyys nykyiseen kotiini on 5,5 km.

Odotan jo innolla, että pääsemme viettämään aikaa avopuolisoina. Monelle tämä tuli ihan puskista, koska emme olleet kertoneet asiasta etukäteen kuin vain muutamalle. Emme kyllä kauhean kauaa edes miettineet asiaa, vaan tosiaan heittäydyttiin vaan.

Me eletään vaan kerran, joten jos joku asia tuntuu hyvältä, niin haluan luottaa siihen tunteeseen. Tiedän, ettei kauhean moni olisi edennyt ihan tässä järjestyksessä, mutta me tehdäänkin asiat omalla tavalla. <3 🙂

Oletteko te ostaneet asuntoa yhdessä puolisonne kanssa ilman, että olisitte asuneet ekana vuokralla? Kuulisin mielelläni muiden tarinoita! <3

 

2 kommenttia

 1. Sinikka kirjoitti:

  Täällä on myös edetty ”normaalista” aikataulusta ja marssijärjestyksestä poiketen – olimme tunteneet ja olleet yhdessä vain kolmisen kuukautta kun päätimme että muutetaan yhteen. Molemmat olimme omilla tahoillamme etsineet jo omistusasuntoja, olis tuntunut tyhmältä ostaa omia asuntoja kun kerran yhdessä oltiin, ja tyhmältä tuntui myös vuokra-asuntoon päätyminen koska voihan sen yhteisen sitten myydä/toinen ostaa toisen ulos jos lusikat meniskin jakoon. Niinpä yhteinen oma koti ostettiin jo alle 4kk seurustelun myötä ja muuttamaan päästiin kun yhteistä eloa oli huikeat 5kk takana ?
  Nyt tuosta ajasta on 6 vuotta, ollaan oltu naimisissa yli 4 vuotta ja kolmas yhteinen asunto (molempien ensimmäinen omakotitalo) sekä kaksi suloista poikaa ja kissu täydentää elämäämme ?
  Kyllä sen tietää ja tuntee kun oikea kohdalle tulee, silloin ei tunnu lainkaan kummalta tai pahalta tehdä näin suuria päätöksiä elämässä ?
  Mutta arvaan kyllä että löytyy niitäkin jotka kauhistelee tämmöistä tahtia ?

 2. J kirjoitti:

  Me alettiin rakentaa omakotitaloa ilman, että oltiin asuttu päivääkään yhdessä vuokralla vaan molemmilla oli omat kodit 🙂 Onnea teille!

  Kohta päästään muuttamaan ja parisuhde on vain vahvistunut rakentamisen aikana. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *