Hae
Johanna Tolppola

Mitä Pelkään

”Pelko on kaikille ihmisille ja muille eläimille yhteinen tunne, joka liittyy tavallisesti todellisen ulkoisen vaaran havaitsemiseen, ja jonka oireet ovat sisäinen jännitys, levottomuus, kauhun tai paniikin tunne” -Wikipedia

Tällä kertaa en kirjoita teille pelosta, joka aiheutuu ulkoisen vaaran havaitsemisesta vaan peloista, mitä mulla on elämää kohtaan.

Vaikka olenkin sellainen henkilö, joka ei ajattele asioita liikaa tai ylianalysoi, niin silti on asioita joita pelkään.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, niin sitä enemmän minua on alkanut pelottaa esimerkiksi läheisteni kuolema. En voisi ajatella elämääni ilman omia vanhempia, sukulaisiani tai ystäviäni. Haluan jakaa elämäni heidän kanssaan niin pitkään kun on vain mahdollista.

Kuoleman pelko ylettyy myös omaan itseeni. Pelkään kuolevani liian aikaisin. Haluan vielä kokea, niin paljon asioita. Haluan naimisiin, perheen, jne. Haluan kokea myös sen elämän.

Mulla on myös aina ollut pelko, että menettäisin mun ystävät. En tiedä mistä se kumpuaa, mutta se on yksi mun suurimmista peloista. Ystävät merkitsevät mulle mielettömän paljon ja olisi ihan kauheaa jos minulla ei olisi heitä.

Pelkään jääväni yksin. Yksin elämisessä ei ole mitään kauheaa ja olenhan senkin kokenut ja jopa nauttinut siitä. Silti pitkällä tähtäimellä en haluaisi elää yksin, vaan haluan jakaa elämäni, niin ne hyvät kuin huonotkin asiat jonkun kanssa.

Onko teillä samoja pelkoja?

 

Yksi kommentti

  1. johanna kirjoitti:

    siis miten voi olla mahollista, mulla on kans yks ja ainut pelko ja se on ihan sama kun sulla !! 😀 en tajua mistä se tulee, mut onneks oon tajunnu että se on ihan turhaa pelätä sellasta 🙂 kivaa loppuviikkoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *