Hae
Johanna Tolppola

Tämän Ikäistä Pitäää Väsyttää

Muistan kun noin 8 vuotta sitten sukulaiseni oli saman ikäinen kuin olen nyt. Hän sanoi silloin, että sitten kun tulet tähän ikään, niin ei ole samalla tavalla virtaa kuin tuossa iässä ja väsymys on ihan toista luokkaa.

Nyt sitten olen saman ikäinen kuin hän oli silloin ja voin todeta ettei muuten väsytä. Itseasiassa nyt väsyttää huomattavasti vähemmän kuin 8 vuotta sitten, kun olin ylipainoinen ja söin mitä sattuu.

Täytän tänä vuonna kolmekymmentä ja koen olevani elämäni kunnossa. Virtaa on, väsymys ei paina ja olo on hyvä. Toki välillä rankan viikon jälkeen tulee uupumusta, mutta se on normaalia elämää.

Uskon, että elämäntavoilla on merkittävä vaikutus siihen miten ihminen voi ja onko esim. väsynyt. Kun syö säännöllisesti ja terveellisesti, juo vettä pitkin päivää ja harrastaa liikuntaa, niin varmasti olo on aivan erilainen kuin silloin jos tekisi asiat päinvastoin.

Teen vakituisesti töitä sen 5 kertaa viikossa ja joskus töitä on jopa 7 kertaa viikossa. Työpäivät ovat 8-10 tuntisia. Käyn arkisin n. 3 kertaa aamulenkillä ennen töihin menoa ja 4-5 kertaa viikossa käyn töiden jälkeen salilla. Viikonloput yritän rauhoittaa ystäville ja perheelle muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Vaikka joskus lähden aamulla kotoa puoli seitsemän maissa ja saatan tulla takaisin vasta kahdeksan maissa illalla, niin silti en koe olevani väsynyt.

Jos te koette olevanne väsyneitä, niin kannattaa ainakin kokeilla muuttaa hieman elintapoja ja katsoa auttaisiko se. Toki sairaudet, jne ovat sitten eri juttu. Niihin ne elintavat ei varmasti auta samalla tavalla kuin perusterveelle henkilölle.

 

Yksi kommentti

  1. Johanna / The best version of myself kirjoitti:

    Todellakin komppaan! Jos on koko ajan väsynyt niin kannattaa katsoa pitäisikö tehdä elämässä jokin korjausliike. Jatkuvaan väsymykseen voi toki olla monia syitä, mutta itsekin ylipainoisena sohvaperunana valitin niin jatkuvia päänsärkyjä kuin myös jatkuvaa väsymystä. Miltei joka päivään kuului 1-2h päiväunet koska väsytti. Nyt kun facebook tuo esiin päivitykset aiemmilta vuosilta olen oikeen järkyttynyt miten jatkuvasti sielläkin valitan väsymystä ja saamattomuutta. Elintaparemontin jälkeen taas kihisin energiaa kuin pienessä pitäjässä ja vaikka toki nytkin on ajoittain päiviä tai kausia että on väsyneempi, niin se ei ole todellakaan mikään normaali olotila että aina väsyisi nopeammin. Ikää on myös tullut mittariin 7v enemmän tässä välissä, joten nuorempana siis väsytti enemmän.. 😉

    dabestversionofmyself.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *