Hae
Johanna Tolppola

Älä Sano Näin Lihavalle

Silloin kun itsellänikin oli elopainoa hieman enemmän, niin ne tietyt kommentit joita sain oli todella ärsyttäviä.

Nyt sitten halusin tehdä teille listan niistä, kommenteista joita ei tosiaan kannata päästää suustaan. Näitä kaikkia en ole itse saanut, mutta kuullut kyllä ystäviltäni.

Kannattaako syödä tuota?

Siis kyllä ylipainoinen ihminen tietää mistä ne kilot ovat tulleet. Eli ei tietenkään sitä donitsia kannata syödä, mutta siinä hetkessä kaikesta huolimatta päätös syömisen suhteen on jo tehty.

Oletko miettinyt laihduttamista?

Kaikki ylipainoiset ovat melko varmasti laihduttamista miettineet ja jotkut jopa yrittäneet. Ja toisaalta mikä oikeus on ihmisellä kysyä henkilön ulkonäköön liittyviä asioita?

Sama kun kysyisi hoikkarakenteiselta mieheltä, että oletko miettinyt salilla käymistä tai hoikalta naiselta, että pitäisiköhän sun syödä enemmän.

Lisäät vaan liikuntaa ja vähennät ruokaa! Ei se sen kummempaa ole.

Jep jep. Eipä. Suurimmalla osalla ihmisistä tosiaan toimii varmasti tämä yhtälö, mutta ei missään nimessä kaikilla.

Jos ihmisen aineenvaihdunta on sekaisin, niin kyllä siinä pitää jo oikeasti tietää mitä syödä ja miten liikkua. Itse söin aikoinani 1 000 kaloria päivässä ja liikuin 15-18 h viikossa ja paino ei tipahtanut mihinkään.

Ammattilaisen avulla kalorit nostettiin sinne 1800 kaloriin ja liikuntamäärät pudotettiin siihen n. 7 tuntiin viikossa.

Oletko raskaana?

Jos et ole 100% varma, että tuttava odottaa vauvaa niin ei kannata onnitella. Olen kuullut niin monta tarinaa kun on onniteltu ja nainen ei ole edes ollut raskaana.

Se ei varmasti kivalta tunnu.

Nyt rupeat laihduttamaan!

Toivottavasti ymmärrätte, että motivaatio laihduttamiseen ei tule ulkopuolisesta ihmisestä, vaan se lähtee ihmisen omasta tahdosta tehdä muutos. Pahimmassa tapauksessa tällaiset kommentit rupeavat vain ärsyttämään ja saavat aikaan vastareaktion, vaikka tyhmäähän sekin on.

Annetaanko kaikkien ihmisten olla sellaisia kuin he ovat. Me ei voida tietää mitä kukakin ihminen käy elämässään läpi. Ollaan siinä apuna, jos apua tarvitaan. Kaikilla ei ole sama tavoite ja päämäärä elämässä ja kaikkien onnellisuus ei ole kiinni siitä vaa’an lukemasta.

 

 

 

4 kommenttia

 1. Taru/stuffabout.fitfashion.fi kirjoitti:

  Hyvä postaus! 🙂 Voisin itse tehdä saman juuri tuosta hoikan näkökulmasta, kukaan ei taida nykyään tyhmiltä kommenteilta välttyä…

 2. Ninna kirjoitti:

  Terävästi kirjoitettu ja kaikki täysin totta, lisääkin olisi voinut olla. Tuo oletko raskaana saa myös muut hoikat/normaalipainoset kuulla(kokemusta on ja arvaa tuliko itku koska en tod. voinut olla raskaana kärsin vain turvotuksesta) Miksi ylipäätänsä puuttua muiden ulkonäköön/elämäntyyliin ainakaan syytellen? En usko toista auttavan jos ruokapöydässä aletaan kyttämään, kyseenalaistamaan ja rajoittamaan lihavan valintoja. Lisää liikuntaa, syö vähemmän- kyllä varmasti kaikilla tietoa on kuten tupakoitsijalla tupakan vaikutukset. Ei se muutos helppoa ole tämän monet unohtaa. toiveena myös samanlainen postaus hoikille.

 3. Emma Anni kirjoitti:

  Kiitos postauksetsa, hyviä pointteja ja tärkeä asia! 🙂 Toisaalta joskus noiden asioiden kuuleminen saattaa olla se viimeinen potku takamukselle, joka laittaakin liikkeelle. Itselläni ainakin vuosien varrella kaikki kertyneet kommentit omasta ylipainosta motivoivat muutokseen sen lisäksi, että lopulta myös itsekin halusin sitä itselleni.

  http://www.lily.fi/blogit/minua-kohti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *