Hae
Johanna Tolppola

Mitä On Rakkaus

Aikaisemmasta kirjoituksesta pystynkin luontevasti hyppäämään tähän aiheeseen. Mitä rakkaus on mulle.

Kuten kirjoitustyyliini kuuluu rehellisyys, niin olen myös tässä kirjoituksessa todella rehellinen.

Olen tullut siihen tulokseen, että rakkaus muuttuu. Se muuttuu elämäntilanteen myötä, iän myötä ja parisuhteen keston myötä.

Uskon, että rakkaus on riippuvainen jollain tasolla ulkopuolisista tekijöistä. Joillakin ne ulkopuoliset tekijät kuten esim. stressi ja pelko vahvistaa suhdetta ja tuen kautta syventää rakkautta entisestään. Toiselle taas nämä samat tekijät voivat aiheuttaa jopa eron.

Teininä hormonit hyrräsi ja ihastuminen sekä rakastuminen oli ainakin omalla kohdalla erilaista kuin näin aikuisena. Kaikki tunteet oli vahvempia ja teinin epävarmuus aiheutti isoja tunnereaktioita.

Olin myös pitkässä parisuhteessa jossa huomasin, että rakkaus muuttuu. Omalla kohdalla se muuttui syvemmäksi ystävyydeksi ja kumppanuudeksi. Tällöin huomasin kaipaavani sitä rakastumista. Rakastin, mutta en ollut rakastunut. Tämä ei tietenkään ollut mikään syy erota, mutta ajauduimme erilleen monen asian summasta.

Ehkä rakkaus merkitsee mulle enemmän kuin vain yhtä yksittäistä vahvaa tunnetta. Rakkaus on sen ”the tunteen” lisäksi yhtä lailla sitoutumista, luottamista, kunnioittamista, intohimoa, kaveruutta ja uskallusta olla oma itsensä.

Tiedän, etten ole maailman tunteellisin ihminen, kuten huomaatte pyrin nytkin järkeistämään rakkauden. 😀 Myönnän silti, että joskus kaipaan niitä teinin perhosia vatsassa -tunnetta. Niitä mulla ei ole ollut varmaan sen jälkeen kun täytin 16. 😀

xoxo

IMG_5879

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *