Hae
Johanna Tolppola

Lihavana Oli Helpompaa

Kun olin ylipainoinen, niin elämähän toisaalta oli aika leppoisaa. Sain syödä mitä halusin ja milloin, näin enemmän ystäviäni sekä sain levätä ja nukkua enemmän.

Ei tarvinnut nousta aamu viideltä lenkille ja töiden jälkeen raahautua vielä salille. Ei  tarvinnut kannella omia ruokia mukana ja ruoka oli aina hyvää. Kun oli enemmän aikaa, niin kavereitakin tuli nähtyä enemmän.

Myös rahaa jäi enemmän tilille laskujen jälkeen, koska rahat eivät menneet valmennukseen, terveelliseen ruokaan, lisäravinteisiin, kuntosalimaksuihin, jne.

Lihavana oli siis helpompaa.

Kaikki ei kumminkaan ole näin mustavalkoista. Vaikkakin se elämä oli helpompaa, niin olo ei kumminkaan ollut sellainen, että olisin pystynyt arjesta nauttimaan. Sairastelin paljon, olin väsynyt, huonovointinen ja ärtynyt. Itsetuntoni oli nollissa, en arvostanut itseäni ja en pitänyt uusista sosiaalisista tilanteista.

Vaikka elämäntaparemontti on vaikuttanut miinusmerkkisesti muuallekin kuin vaa’an lukemaan, niin silti olen nyt onnellinen. Voin hyvin, itsetuntoni on hyvä ja arvostan itseäni. Olen oppinut nauttimaan treeneistä ja etenkin siitä, että voin haastaa itseni kerta toisensa jälkeen. Sitä tunnetta ei voita mikään. Toki vapaa-aikaa on vähemmän ja ruoka ei aina maistu niin hyvälle kuin haluaisin, mutta silti en haluaisi entistä elämääni takaisin.

xoxo

IMG_5777

 

 

 

 

3 kommenttia

 1. Silja kirjoitti:

  Särähti korvaan tuo ”ei tarvinnut mennä lenkille aamulle-ei tarvinnut kantaaa ruokaa mukana ym.” ei sitä tarttee laihanakaan:D ne on vaan omia valintoja mutta ei kukaan pakota. Saa sitä laihanakin syödä vaikka mäkkiruokaa viikon putkeen. sit ei ehkä enää ole vain yhtä laiha.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista. 🙂 Joo siis eihän kaikkien tarvitsekkaan ja jotkut pysyvät hoikkana vaikka söisivät mitä ja eivät liikkuisi ollenkaan. Kirjoitus on omasta puolestani eli en tietenkään yleistä muihin henkilöihin. 🙂 Itsehän lihon jo muutaman kilon kun edes näen kultaisten kaarien logon. 😀

 2. Nora kirjoitti:

  Hauska postaus. Tää on kyllä niin totta. Jos ei treenais ei tarttis murehtia yhtä paljon nukkumisesta, ruokavaliosta ja siitä et pitäis olla säännöllisesti aikaa treeneille. Mut sit kuitenkin on niin parempi olo hoikkana ja näyttää paremmalta, niin ei sitä helppoutta kaipaakaan. 🙂

  Nora / https://dreamerachiever.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *