Hae
Johanna Tolppola

Kun Nainen Ei Ikinä Riitä

Tämä on sellainen aihe jota olen useasti miettinyt mielessäni. Jos mietin vaikka itseäni ja omia kokemuksiani lapsuudesta tähän päivään, niin ei riitä sormet ja varpaat laskemaan kuinka monta kertaa olen joutunut ulkonäköni takia arvosteltavaksi, niin positiivisesti kuin negatiivisesti. Hauskinta on kumminkin ollut, että kommentit ovat usein ristiriidassa keskenään. Luonnollisesti, koska jokaisella ihmisellä on se oma mielipide.

Tässä esimerkkejä:

Lihava. Isot tissit. Laihduta, älä liian paljoa. Älä laihduta, miehet tykkää enemmän kun on muotoja. Kaunis. Liian laiha. Nyt on hyvä. Lauta. Liian vähän muotoja. Varo ettei tule liikaa lihaksia, näytät sitten mieheltä. Ei tarvitse meikata. Voisitko meikata ettet näytä kipeeltä. Ei tarvitse käyttää korkokenkiä oot jo pitkä. Käytä korkokenkiä näytät niissä hyvältä. Pitkät hiukset on hyvät. Lyhyet hiukset on hyvät. Ja listaa voisi vaan jatkaa.

Nyt haluan korostaa, että kaikkien kommenttien antajat eivät ole siis miehiä vaan näitä on tullut ihan samalla tavalla naisilta kuin miehiltä. Ikinä en ole näistä loukkaantunut, no paitsi ehkä lapsena. En usko, että kukaan tervejärkinen ainakaan haluaisi aiheuttaa tarkoituksella mielipahaa toiselle. Nämä ovat olleet varmasti enemmänkin möläytyksiä joiden antajat eivät ole ehkä ajatelleet mitä puhuvat.

Olen tullut siihen tulokseen etttei nainen ole ikinä riittävä, jos antaa arvoa muiden mielipiteille. Tämän takia on ensisijaisen tärkeää pystyä sulkemaan ulkopuolisten kommentit. Täytyy pyrkiä ainoastaan siihen mihin itse haluaa. Kenenkään muun mielipiteellä ei saisi olla merkitystä.

Sellaista pähkäilen, että mistä tämä kaikki johtuu. Miksi koemme, että voimme kommentoida toisen ihmisen ulkonäköä omien mieltymysten kautta. Eikö kommentoijalle esimerkiksi tule mieleen, että joku voi olla onnellinen jos painoa on vähän enemmän tai jonkun naisen tavoitteena on todella olla super lihaksikas. Se että kaikkien ulkonäkö miellyttäisi kaikkia ei vain ole mahdollista. Olemme kaikki yksilöitä ja meillä kaikilla on omat mieltymykset siitä minkälaisia me haluamme olla ja minkänäköiset ihmiset miellyttävät meidän silmää.

Joten eiköhän jätetä muiden arvostelu ja käytettäisiin se energia vaikka johonkin hyvään. <3

xoxo

img_4774

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *