Hae
Johanna Tolppola

Vinkkejä Parisuhteeseen

Tässä kuusi vinkkiä parisuhteeseen. Vinkit sopivat kummallekin osapuolelle, koska suhteessa roolit voi vaihdella paljonkin.

1. Ota lääkettä

Jos päänsärky yllättää aina nukkumaan mentäessä, niin opettele ottamaan lääkettä. Päänsärkyyn löytyy varmasti juuri sinulle sopiva merkki ja annostus. Jos kärsit päänsäryistä useasti, suosittelen lääkärissä käyntiä.

2. Kymmenellä minuutilla ei oikeasti ole väliä

Liittyen kohtaan yksi. Jos päänsärystä on päästy ja kumppani vetoaa väsymykseen/aikaisin heräämiseen, jonka takia ei päästy taaskaan leikkkimään tyynysotaa. On hyvä laittaa asiat oikeisiin suhteisiin; onko sillä 10 minuutilla oikeasti minkään näköistä merkitystä? Aamulla väsyttää joka tapauksessa aivan yhtä paljon!

3. Älä passuuta

Tottakai kumppanin eteen tehdään asioita ja huomioidaan toista. Jos kumminkin se on aina sama osapuoli  joka pyytää ja toinen joka tekee, niin on aika herätä. Kumppani ei ole orja tai vapaaehtoistyöntekijä. Lopeta siis laiskuus ja mene sinne jääkaapille ihan itse. Myös se lasketaan hyötyliikunnaksi.

4. Älä nalkuta

Jos se roskapussi jää joskus siihen eteiseen, niin ole hyvä ja vie se itse kerta se sinua niin paljon häiritsee. Joskus myös se tiskivuori on parempi vaihtoehto kuin kiireessä tiskaaminen. Kannattaa miettiä, että onko nämä niitä ”oikeita” ongelmia.

5. Muista kehua

Ihminen puhuu noin 16 000 sanaa päivässä. Eiköhän noista sanoista edes yhden voisi osoittaa kumppanin kehumiselle.

6. Heittäydy

Rutiinit ovat hyvästä, mutta silloin tällöin tekee hyvää niin itselle kuin koko parisuhteelle vain heittäytyä. Esim. K-ruokakaupan sijaan voi käydä vaikka S-Marketissa.

Jos joltain meni ohi ja lujaa, niin teksti sisälsi sarkasmia. <3 

xoxo

 

mountain-917320_1280

Kuva: Pixabay

2 kommenttia

  1. Virpi kirjoitti:

    30 vuotta parisuhteessa oltuani en voi kuin todeta, että näin on! Lyhyesti ja ytimekkäästi todettuna.

  2. Outi Karita kirjoitti:

    Kyllä! Tässä oli oikein hyviä pointteja ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *