Hae
Johanna Tolppola

Kun on aika jatkaa matkaa yksin

Olen ollut Fitfarmin valmennuksessa vuodesta 2012 lähtien. Kaikki alkoi mun Ihka ensimmäisestä ns. ”oikeasta dieetistä”, joka tähtäsi elämätapamuutoksen. Se oli Jutan oma GoFatGo-haaste. Tuolloin jäin koukkuun salitreenaamiseen ja terveelliset elämäntavat tuli osaksi arkea.

Tästä jatkoin superdieettiin ja superdieetistä Satu Kalmin valmennukseen. Voin sanoa, että mulle sattui lumipalloefekti, mutta terveelliseen suuntaan. Nälkä kasvoi syödessä ja Sadun valmennuksesta siirryin Jarin (Bullin) valmennukseen. Mukana oli myös Harri Forsberg, jonka valmennukseen siirryin ensimmäisten kisojen jälkeen. Harrinkin valmennuksessa kerkesin olla kaksi vuotta.

En ole ikinä ollut helppo valmennettava, koska olen pilannut oman aineenvaihduntani alle parikymppisenä kauheilla jojottelu-dieeteillä / liian pitkillä paastoilla. Mun kropan hiilarinsietokyky on minimaalinen. Tämä on tietenkin vaatinut valmentajilta niin sanotusti normaalia enemmän, koska mun kohdalla kaikki ei mene kuin oppikirjoissa. Ihme kyllä pääsin kun pääsinkin kilpailemaan. Voin rehellisesti sanoa, että pidin sitä mahdottomana.

Viimeiset pari vuotta ollaan yritetty saada mun hiilarinsietokykyä ylös ja painettu töitä salilla, että sitä kehitystäkin tapahtuisi. Vastoinkäymisiä on tapahtunut omalla kohdalla aika paljon, jotka kaikki on vaikuttaneet suoraan tai epäsuorasti urheilijan arkeen ja tavotteiden asettamiseen. Elämänarvot menee hieman uusiksi kun jalat lähtee alta ja et pääse lattialta ylös 2 viikkoon. Näiden takia seuraavaa kisatavoitetta ei koskaan lyöty lukkoon.

Nyt sitten koen, että mun ei ole järkevää jatkaa kisavalmennusta enää, koska mulla ei ole selkeitä kisatavotteita. Ainoat tavoitteet tällä hetkellä on saada kroppa pelaamaan normaalisti, saada selkä toimintakykyiseksi sekä saada lisää lihasta. Uskon, että nämä tavoitteet pystyn saavuttamaan myös ilman valmentajaa. Olen saanut hyvän pohjan ja kokemuksen valmentajien kautta. Ja jos tulen kaipaamaan sparrailuapua, niin tiedän että aina voin kysyä entisiltä valmentajilta apua. Jari ainakin näin lupasi. 😀 <3

Jos joskus kroppa/selkä pelaa niin kuin pitäisi ja uskallan asettaa kisatavoitteen, niin tottakai silloin haluan ottaa valmentajan mukaan kuvioihin. Olisihan se mahtavaa päästä edes kerran vielä kokemaan se kisaaminen.

Olen käynyt nämä asiat läpi niin Harrin kuin Jarinkin kanssa ja he molemmat ymmärsivät tilanteeni hyvin. Sain niin ihanat viestit molemmilta, että ihan tippa tuli linssiin.

Olen todella kiitollinen kaikille mun valmentajille näistä kaikista yhteisistä vuosista. En edes tunnista sitä Johannaa joka olin ennen Fitfarmia. Kun aloitin vuonna 2012 mun tavoite oli näyttää sporttiselta. En tavoitellut laihuutta tai tiettyä vaa’an lukemaa. Halusin olla vaan urheilullisen näköinen. Oli aivan mieletöntä, että pääsin mun tavotteisiin ja yli.

Tästä huolimatta suurin muutos on tapahtunut mun sisällä. Itsetunto on kasvanut, voin hyvin, jaksan tehdä asioita sekä olen sinut itseni kanssa. Olen myös oppinut ravinnosta ja treenaamisesta todella paljon.

Fitfarmi on tuonut mulle myös paljon uusia sydänystäviä ja kavereita. Hyvä esimerkki oli, että mun tupareissa oli suurin osa kisaajia. 😀 Sama elämäntapa vaan yhdistää (ja huono huumorintaju). 😀

Vielä kerran kiitos kaikille valmentajilleni! Ilman teitä en olisi tämä henkilö joka olen nyt. <3 Ja Harrin sanoja lainatakseni: ”ystävyys säilyy aina”. <3

Tässä vielä muistoja matkan varelta:

mie

5 mv pienempi y

10513278_10203362065246846_1275665662373899133_n

kolmetoista pienempiedited

kuva 1

m

800_4102

kkkk

Näyttökuva 2015-2-16 kello 11.06.58

kuva 3

kuva 4

kuva 1 kopio

ff

IMG_0114

DSC01010

DSC01522

FullSizeRender[1]

00016-009

image

DSC01628

IMG_9468

DSC02577

IMG_2119

IMG_4083

IMG_4109

Yksi kommentti

  1. sanni kirjoitti:

    Moikka!
    Ootkos myynyt noi ihanat vihreät kisabiksut jo eteenpäin?:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *