Hae
Johanna Tolppola

Olen Addikti

Ärtymys, pahantuulisuus, väsymys, huono olo, pääkipu. Nämä olivat ensimmäiset oireet 17 tunnin jälkeen ilman uutta annosta.

En koskaan aikaisemmin ole ajatellut olevani riippuvainen yhtään mistään ja mielestäni omien paheittenkin lista on suoraan sanottuna mitätön. En edes polta ja alkoholiakin käytän todella harvoin.

Nyt sitten joudun nousemaan seisomaan ja sanomaan ääneen: ”Hei! Nimeni on Johanna ja olen kahviriippuvainen”.

Kahvin ja minun yhteinen taival alkoi lukiossa. Välitunneilla ystävät kävivät koulun kahviossa hakemassa oman annoksensa ja jostain kumman syystä itse lähdin samalle tielle. Tämän seurauksena kahvia on kulunut 4-6 kuppia päivässä n. 12 vuotta. ”Tämä on suomalaiselle kumminkin vielä vähäistä käyttöä”, totesi työterveyslääkärini.

Ajan kanssa kahvin käyttö on toki muuttunut. Nykyisin jopa hieman hifistelen. Kokeilen eri kahviloiden omia nimikkokahveja ja käyn tutustumassa uusiin kahviloihin. Voisin kutsua tätä jopa jonkin sortin harrastukseksi. Tämän hetken suosikkini on Death before decaf -luomukahvi (tummapaahtoinen versio).

Tänään jouduin itselleni myöntämään, että olen riippuvainen tähän tummaan paholaiseen joka viettelee makunystyräni aina kerta toisensa jälkeen.

Menin aamulla verikokeisiin ja olin saanut  ohjeeksi etten saa syödä/juoda mitään ennen verikokeita. Ennen labraa kärsin väsymyksestä, pääkivusta ja pahantuulisuudesta. Aluksi luulin, että niskani ovat vaan jumissa, jonka seurauksena on pääkipu. Olin väärässä. Labrojen jälkeen minua odotti kädessäni jo aikaisemmin hakemani iso kahvi, josta nappasin heti huikan ennen kuin pääsin edes labrasta ulos. Join kahvin valonnopeudella. Tästä meni 10-15 minuuttia ja pääkipu, väsymys ja ärtymys oli poissa. Olin taas oma itseni.

Eli kyllä olen kahviriippuvainen ja myönnän sen. En kumminkaan ole vielä siinä pisteessä, että voisin sanoa kahville hyvästit. Joten tämä pahe jää vielä hetkeksi elämääni.

FullSizeRender[2]

aamupala

FullSizeRender

DSC00261

kuva 3

coffee-438416_640

 

 

8 kommenttia

 1. Outi Karita kirjoitti:

  Mä oon tässä vuoden sisään vahingossa addiktoinut itseni kofeiinin, kiitos matchan 😛

 2. Merja81 kirjoitti:

  Kokeilkaa pakurikahvia, itse juon mustana yhden kupillisen, eikä sen jälkeen koko päivänä tee mieli kahvia.
  Olen aiemmin ollut täysin koukussa kahviin, pahimpina päivinä saattoi mennä 8 kuppia:)

 3. Elisa kirjoitti:

  Täällä kans yks addikti ilmoittautuu! Jos aamulla en saa kahvia, niin päivä vaan ei käynnisty enne sitä ja tosiaan oon kans ku persiille ammuttu karhu – tätä ei mikään poista. Jos aamulla ei ole tarjolla kuin mustaa kahvi, niin en ehkä ole niin kiukkupussi, mutta ei sekään ihan mun kahvinautintoa tyydytä. Ja muahan ei itseasiassa edes haittaa kahviaddiktio, pääasia, että mul on joku aamunautinto, koska kaikki makea ja sokerinen on kuitenkin kielletty.

  http://www.lily.fi/blogit/where-truth-lies

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista! Joo mulla on aivan sama. Mua ei kannata lähestyä aamulla ilman sitä kahvia. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *