Hae
Johanna Tolppola

Treenittömyys Sekoittaa Pään

Nyt on noin kolme viikkoa treeneistä taukoa takana, aikaisemmin todetun Mykoplasman takia. Tällä viikolla saan aloittaa kevyen treenaamisen. Ensi viikon lopulla saan jo kokeilla treeniä, jossa syke nousee yli 120.

Aktiivisesti treenaavat henkilöt tietävät miten vaikeaa on olla tekemättä mitään. Tekemättömyys ottaa kyllä psyykkeen päälle ja tosissaan.

Olen myös huomannut, että treenittömyys aiheuttaa mulle levotonta oloa, ahdistuneisuutta, lamaantumista ja tilanteiden ylianalysointia. Eli kun en ole päässyt nollaamaan päiviäni salille, niin kierrokset jää päälle josta seuraa kaikkia edellä mainittuja oireita. Vaikkka käyn ylikierroksilla niin silti olo on lamaantunut ja välillä tuntuu, että jopa arkijutut tuntuu raskaalta. Mielestäni laiskuus aiheuttaa lisää laiskuutta eli jos ei ole aktiivinen, niin ei jaksa tehdä edes sitä vähääkään.

Niin kuin muillakin salipenoilla ja –mimmeillä, niin myös mullakin tulee fiiliksiä, että nyt näin pitkän tauon jälkeen on sama kun alottaisi alusta. 😀 Tietenkin tiedän ettei tämä pidä paikkaansa, mutta kun lihaksista häviää lihaspaineet niin tuntuu kuin kaikki lihakset olisivat lähteneet.

En malta odottaa, että pääsen salille treenaamaan kovaa ja  saan mulle normaalin arkirytmin takaisin. En kumminkaan halua kiivetä perse edellä puuhun ja sen takia lisään liikuntaa pikku hiljaa viikko-ohjelmaan. Ensimmäisten viikkojen aikana aerobisen treenin määrä on korkeampi kuin salitreenin ja viikko viikolta muutan niiden suhdetta.

Kyllä se tästä taas lähtee. 🙂

Onko teillä ollut tälläisiä fiiliksiä kuin mulla?

img_4461

Pääsin Suloon huollattamaan myös ripset. En kyllä voi ikinä enää luopua näistä. Nää vaan helpottaa niin paljon mun arkea! Pääsette varaamaan Suloon ajan tästä.

img_4389Onneksi nää uudet Kromi-kynnet piristää arkea! Nää mulle teki tietenkin Detailed Beauty Salon! Tää kromipäällyste on muuten aika kova juttu nyt! Sillä saa metallifiiliksen eri väreille. Käykäähän kattomassa Detailed Beauty Salongin IG:stä minkälaisia kromikynsiä on tehty. Pääsette sinne tästä. 

 

 

 

 

 

2 kommenttia

 1. marika kirjoitti:

  Samaistun.
  Olen treenaillut vuosia aktiivisesti ja ilmottauiduin juuri crossfitin alkeisille. Ehdin käymään kahdella tunnilla ja treenit meni hyvin ja ilman kipuja. Lauantaina mentiinkin sitten ambulanssilla sairaalaan uvauksiin ja sieltä suoraan leikkauspöydälle, sillä kuvista löytyi kaksi välilevyn pullistumaa ja raajat olivat tunnottomat. Nyt sairaslomaa kaksi kuukautta. Eikä vielä sittenkään treeniä samaantapaan kuin ennen. Pari päivää vuodelepoa takana ja mielenterveys alkaa heitellä 😀
  Toisaalta nyt osaa arvostaa sitä, että kroppa toimii edes jotenkin. Jos en olisi lauantaina soittanut ambulanssia, voisi olla että diagnoosi olisi nyt täysin erilainen enkä kävelisi enää koskaan.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista! Huhhuh toi kuulostaa rankalta! Onneksi menit lääkäriin asap. Mullahan meni selkä myös viime marraskuussa ja siitä hetkestä meni 6 kk kun pääsin takaisin salitreenin pariin. Noi ei oo kyllä helppoja juttuja mutta toi on ihan totta että se laittaa asiat täysin uuteen perspektiiviin. 🙂 Kovasti tsemppiä sinne, kyllä ajan kanssa pääset varmasti liikunnan pariin! Nyt vaan malttia toipumiseen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *