Hae
Johanna Tolppola

Tutustutaanko Ensin Ennen Kuin Arvostellaan?

Ylpeä: ylimielinen,   itsetietoinen,   korskea,   kopea,   pöyhkeä,   koppava,   rehentelevä,   väheksyvä,   ylenkatseellinen,   ylpeilevä,   itserakas, rinta rottingilla

Tämä kirjoitus alkoi suoralla lainauksella sivistyssanakirjan kohdasta ylpeä. On hetkiä jolloin olisi varmasti parempi olla vain hiljaa ja tämä varmasti on juuri yksi niistä hetkistä, mutta se ei olisi mua.

Yksi asia jota en ole koskaan ymmärtänyt on se miten ihmiset voivat luokitella täysin tuntemattoman ihmisen ilman, että olisi ikinä vaihtanut sanaakaan tämän kanssa. Minulle kävi juuri näin. No ei tämä varmasti ole ensimmäinen kerta kun jollain tuntemattomalla ihmisellä on joku mielipide musta. Tämä oli kumminkin ensimäinen kerta kun kukaan ikinä on sanonut mua ylpeäksi. Joo tiedän, eihän tämä nyt niin paha ole, mutta se jäi nyt häiritsemään.

Joten sen takia halusin ihan sanakirjasta katsoa, että täsmääkö se kuvaus oikeasti muhun.

Joten tässä hieman pohdintaa;

Ylimielinen

En koe olevani millään lailla ylimielinen. En nosta itseäni jalustalle ja inhoan niitä henkilöitä jotka näin tekee.

En tuomitse ketään ja mielestäni ei ole olemassa ns oikeaa ja väärää, vaan jokainen ihminen määrittelee nämä itse. Kaikki me eletään elämää omalla tavallamme ja mun mielestä kenelläkään ei ole oikeutta vähätellä tai arvostella toisen elämää.

Itsetietoinen

Synonyymisanakirjan mukaan tämä tarkoittaa samaa kuin ylimielinen, mutta itse tulkitsen itsetietoisuuden hieman eri tavalla.

Mun mielestä tämä tarkoittaa sitä, että on tietoinen omista vahvuuksistaan / heikkouksistaan ja osaa heittäytyä tilanteeseen kuin tilanteeseen tiedostaen nämä.

Olen itsevarma niissä tilanteissa joissa koen olevani omalla vahvuusalueellani ja uusissa tilanteissa hyppään mukaan ennakkoluulottomalla ja innokkaalla asenteella.

Koppava

Koppava en ole. Sarkastinen kylläkin ja yleensä se sarkasmi tapahtuu omalla kustannuksella. Yksi elämän suurimmista iloista on osata nauraa itselle. Kaiken ei tarvitse olla niin vakavaa.

Rinta rottingilla

No joo. Ryhtihän on kaiken A ja O. Eli kyllä kuljen rinta rottingilla. 😉 (Ja tämä on sitä sarkasmia jos meni ohi. :D)

Itserakas

En ole ikinä ollut tai ikinä tule olemaan itserakas. Mulla on aina ollut huono itsetunto, joka vasta aikuisiässä on ruvennut muuttumaan terveellisten elämäntapojen myötä. Nyt vihdoin vuosien työn jälkeen olen sinut itseni kanssa. Se ei ole itserakkautta vaan aikuisuuden myötä tullutta tervettä järkeä. Vihdoin olen oppinut olemaan vertailematta itseäni muihin. Tottakai voi ajatella, että myös bloggaaminen on itserakkaan hommaa; Miksi muuten ottaisin valokuvia itsestäni ja jakaisin arkeani tänne olettaen, että jotain edes kiinostaa. No siinä vaiheessa kun näyttää, että ketään ei kiinnosta niin lopetan kirjoittamisen, onneksi ei vielä olla siinä pisteessä. Kiitos kuuluu teille ihanille vakkarilukijoille <3!

Ymmärrän, että ulkopuolisen ihmisen silmissä kaikki kynnet, hiukset, ripset jne vaikuttaa turhamaiselta, mutta mulle ne on arjen luksusta. Tottakai haluan myös näyttää huolitellulta kun tänne blogiin nyt tulee valokuvia. 😀 Mä vaan todella tahdon uskoa, että eikai kukaan ole niin yksinkertainen, että luulee mun koko elämän pyörivän näiden ympärillä.

Uskon, että ne ihmiset joiden kanssa olen päässyt ihan keskustelemaan näkevät heti minkälainen oikeasti olen. Mä haluaisin, että musta välittys puheliaisuus, rempseä asenne, omalaatuinen huumorintaju ja aitous.

Summa Summarum; tutustutaanko ensin ennen kuin päätetään minkälainen henkilö kukakin on?  🙂

xoxo Johanna

Tässä nyt vielä kirjoituksen tueksi kuvia joiden pitäis kuvata mua. 😀

FullSizeRender[2]

FullSizeRender[1]

Näyttökuva 2015-12-3 kello 18.33.58

Näyttökuva 2015-10-18 kello 20.50.39

IMG_8382

IMG_7801

IMG_7755

c

Yksi kommentti

  1. Punttimimmi kirjoitti:

    Tulee mieleen montakin sanaa millä sinua voisi kuvailla, mutta nämä ylpeyden synonyymit eivät kyllä lukeudu niihin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *