Hae
Johanna Tolppola

Täydellinen Rusketus Välittömästi

Olen aina ollut sitä mieltä, että rusketus vaan näyttää hyvältä. Iho on paremman näköinen ja vaatteetkin näyttää paremmalta kun on pieni päivetys.

Suloon oli tullut palveluihin nyt suihkurusketus ja tottakai halusin sitä mennä testaamaan. Menin sinne juuri ennen Juhannusta, koska mulla oli kylpyläreissu tulossa niin halusin rusketusta pintaan sitä varten.

IMG_3455

Sulossa käytetään kotimaista solstice-suihkurusketusta. Rusketukseen mennään aina puhtaana ja kannattaa kuoria iho viimeistään päivää ennen rusketusta ja kosteuttaa iho edellisenä iltana. Kuorinnassa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin kuiviin kohtiin, kuten polviin ja kyynärpäihin sekä sääriin. Rusketus tarttuu paremmin hoidetulle iholle. Sulosta voi myös ostaa itselleen kuorinnan halutessaan.

IMG_3441

Rusketus tehdään sellaisen teltan sisällä ja itse saa päättää minkälaiset rajat haluaa. Jotkut on bikineissä, jotkus alusvaatteisillaan tai jopa alasti ettei tule mitään rajoja.  Minä olin pelkissä stringeissä, jotta rajat olisi mahdollisimman pienet.

Siinä sitten seisoin eri asennoissa ja rusketusta levitettiin ruiskulla ja samalla siinä tuli ilma virtaa, että rusketus myös kuivuu. Ruskettamiseen meni aikaa noin reilu 15 min. Sitten odottelin hetken sen kuivumista ja pääsin pois.

Mukana mulla oli löysät vaatteet ettei rusketus alkuun hankaudu pois. Rusketuksen jälkeen pitää välttää suihkua n. 12 h.

Heti rusketuksen jälkeen rusketus saattaa näyttää hieman epätasaiselta, mutta sitä ei kannata säikähtää, koska iholle jää ns. ”välitöntä-rusketus”-väriä, joka sitten ensimmäisessä suihkukerrassa lähtee pois. Välitön rusketus tulee siitä, että tuossa Solstice-suihkurusketuksessa on karoteeni-pohjaista väriainetta, joka värjää ihon ja antaa suuntaa lopputuloksesta. Se peseytyy sitten ensimmäisessä suihkussa pois ja oikea väri ”paljastuu”.  Solsticella on myös kirkas rusketusaine, jolloin rusketus kehittyy vasta siinä n.12 tunnin aikana, jolloin tätä välitöntä rusketusta ei tule. Monet kyllä haluaa nähdä heti tuloksen, joten sitä välitöntä rusketusta käytetään tämän takia ehkä hieman useammin.

IMG_3440

Suoraan rusketuksen jälkeen.

Itse haluan aina aika tumman värin ja heti rusketuksen jälkeen huomaa miten iho on saanut jo väriä pintaan.  Seuraavana aamuna kun pääsin suihkuun niin lopputulos oli niin ruskea kun halusinkin, mutta luonnollinen. Tuttava sanoikin juhannuksena, että kun iho näytti niin hyvälle ja ruskettuneelle, että mulle tarttuu varmaan helposti rusketus. Hän olikin ihmeissään kun sanoin, että oon oikeasti aivan valkoinen ja tämä rusketus tehtiin päivää aikaisemmin. 🙂

IMG_3439

Ensimmäisen suihkun jälkeen.

Ruskettunutta ihoa kannattaa rasvata aina suihkun jälkeen ja sitä ei kannatta pyyhkeellä kovaa hangata vaan suihkun jälkeen kannattaa pyyhkeellä taputella itsensä kuivaksi. Näillä keinoilla rusketus pysyy pidempään.

FullSizeRender[1]

Kolme päivää rusketuksen jälkeen.

Itsellä on nyt reilu viikko kun kävin Sulossa ottamassa suihkurusketuksen ja edelleen on väriä pinnassa. Nyt se on alkanut vaan lähtemään pois. Jos rusketuksesta haluaa nopeammin eroon niin sitten vaan kuorii ihoa.

Suihkurusketus on mainio tapa saada hyvä kesälookki juhliin tai vaikka festareille. Itse aikaisemmassa kirjoituksessa manitsinkin, että itse tykkään ottaa rusketuksen esim. ennen lomalle lähtöä, niin en ole se uima-altaan valkoisin kaveri. 🙂 Rusketus ei kumminkaan suojaa auringolta, joten normaaleja aurinkorasvoja on silti käytettävä.

Käykäähän varaamassa oma aika Suloon suihkurusketukseen täältä. Suosittelen!

FullSizeRender

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *