Hae
Johanna Tolppola

4 Vinkkiä Stressivapaaseen Elämään

Tämä aihe on todella ajankohtainen, koska tällä hetkellä omassa elämässä on aika montakin stressaavaa tekijää. Aluksi annoin stressaaville ajatuksille vallan ja olo oli aivan kauhea. Sitten päätin, että en vaan voi olla tässä olossa enää vaan mun täytyy muuttaa mun ajatusmaailmaa. Muuten arjesta ei tule yhtään mitään.

  1. Älä ajattele liikaa

Olen kyllä aina ollut sen kannalla, että suunnitelma A:n lisäksi, pitää olla suunnitelma b ja c. On mulla nämä edelleenkin, mutta olen lopettanut liika analysoinnin. Kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Ei edes jo valmiina olevan A:n, B:n tai edes sen C:n. Liika miettiminen ei auta muuttamaan tähtien asentoa.

  1. Anna niiden asioiden olla joille et voi tehdä mitään

Elämässä on asioita joihin voi vaikuttaa ja asioita joihin ei voi vaikuttaa. Jos jokin asia vaivaa ja stressaa, niin muuta se. Jos sitä et voi muuttaa niin hyväksy se ja mene eteenpäin. Ei ole mitään hyötyä stressata asioista joille et mahda mitään. Stressaaminen ja paha olo syö vaan omaa elämäniloa. Tämä pätee todella moneen keissiin. Valitettavasti asia on vaan niin, että se auto hajoaa sitten kun se hajoaa välittämättä siitä kuinka paljon olet sitä ennakkoon stressanut. Toki olisit voinut ehkä huollattaa sen aikaisemmin 😉

  1. Hyväksy tämä hetki

On myös hetkiä jolloin on vaan hyväksyttävä tämä hetki. Jos on rankempi kausi ja elämässä tapahtuu asioita joihin ei voi itse vaikuttaa, niin siinä tapauksessa on vaan hyväksyttävä se. Ei kannata katkeroitua ja stressata vaan odottaa, että tilanteet raukeaa ja edes auttaa sitä itse kaikella toiminnalla. Murehtiminen ei tilannetta ainakaan auta.

4. Naura ja Nauti aina kun voit

Kun tilaisuus tulee, niin ota se avosylin vastaan. Opettele nauttimaan arjesta kiireen ja stressin keskellä. Jopa arjen pienistä asioista voi nauttia. Itse nautin aamukahvista jonka juon kaikessa rauhassa, nautin treenaamisesta ja hetkistä ystävien kanssa.

Olen joskus kirjoittanut listan hauskoista vinkeistä miten voit välttää ylimääräiset stressitekijät. Siihen pääset tästä. 🙂

xoxo Johanna

IMG_3014

Hiukset: Hairspot Lauttasaari / Ripset: Sulo

Yksi kommentti

  1. Lotta kirjoitti:

    Voi Johanna!! Olipas hyödyllisiä ja tärkeitä neuvoja, ja sopivat juuri munlaisellekin stressipatterille… Joskus tuntuu, että oikein varastoin sitä stressiä pahan päivän vaalle, ettei elämä vaan menis liian ressittömäks 😀 miten älyvapaata… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *