Hae
Johanna Tolppola

Manifesti Itsevarmuudesta

”Onnellisuus on tyyntä ja iloisen viatonta itsevarmuutta.” — Henrik Ibsen

 Kaikilla ihmisillä on oikeus tuntea itsenssä hyväksi ja riittäväksi. Jokaisen henkilön tulisi irottautua ajatusmaailmasta jossa yhteiskunnan trendit määrittelevät olenko riittävä. Haluan maailman, jossa ei ole väliä onko #ootd (outfitoftoday) hankittu Stockmannilta vai Primarkista. Haluan arjen, jossa jokainen tuntee itsensä hyväksi välittämättä siitä onko vaatekoossa kuinka monta kirjainta. On surullista, että sosiaalinen media, media ylipäätään ja varsinkin toiset ihmiset voivat muka määritellä olenko minä hyvä tai riittävä.

Kuulen sen kuiskauksen korvassani, joka kuiskaa hiiren hiljaa alitajuntaani ”et ole tarpeeksi xxxxx”.  Kuiskaus tulee kuvista joita selaan oikealla sormella alaspäin, lehtien lööpeistä R-kioskin edessä ja ihmisten välisissä kohtaamisissa. Välillä tuntuu, että kohtaamisista puuttuu ihmiseltä – ihmiselle -ajatusmaailma.

Jokaisella ihmisellä on se oma ihanneminä, josta unelmoidaan. Se ihanneminä on paljon parempi ihminen kuin nykyinen minä.  Sillä ihanneminällä menee hemmetin hyvin; se on sosiaalinen, kaunis ja pelkäämätön. Hän on vasta riittävä ja hyvä.

Vaikka haluamme antaa kaikille oikeuden pyrkiä ihanneminään, niin pitää muistaa ettei kaikki halua sitä tavoitella. Ei ole olemassa mitään kaikille yhtä ja samaa ihanneminä-mallia. Jokaisen tulee saada itse päättää ja määritellä itsensä, eikä muiden henkilöiden tai yhteiskunnan määrittelemää muottia ihanneihmisestä pidä ottaa valmiiksi annettuna.

Pitää uskaltaa haastaa ja kuunnella itseään. Kukaan ei saisi saada sinua tuntemaan, että olet hyvä vasta sitten kun teet näin tai näytät tältä. Ihanneminäsi katsoo sinua pelistä silmiin tekemättä yhtään mitään, jos niin vain päätät.

Itsevarmuus kulkee pitkälti käsikädessä itsetunnon kanssa. Itsevarmuus ja onnellisuus rinnastetaan usein toisiinsa. Itsevarmuus liitetään myös onnistuneeseen parisuhteeseen ja hyvään seksielämään. Terve itsevarmuus on tärkeä osa toimivia ihmissuhteita. Kaikilla on oikeus nauttia kehostaan ilman häpeää. Kun hyväksyt itsesi ja olet sinut kehosi kanssa osaat rakastaa itseäsi ja itsevarmuutesi kohoaa. Näin pystyt nauttimaan elämän jokaisesta tilanteesta aivan uudella tavalla.

Hyvällä itsetunnolla pystyy käsittelemään elämän pettymyksiä helpommin, kykenet arvostamaan muita paremmin ja arjen haasteet tuntuvat pienemmiltä. Plussana tähän, että hyvän itsetunnon omaavat henkilöt ovat myös todella viehättäviä. Itevarmasta ihmisestä huokuu itsenäisyyttä ja itsetietoisuutta joka vetää puoleensa.

”Itsevarmuus on mielentila jota voi kehittää.” –tuntematon

IMG_2614

FullSizeRender

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *