Hae
Johanna Tolppola

Yksinäisyyden Opettelua

Tämän viikon kantava teema tulee olemaan yksinäisyys. Opettelen olemaan yksin. Musta tuntuu, että olen aivan liian riippuvainen muista ihmisistä ja jatkuvasta kommunikaatiosta. Mulla on pakottava tarve kertoa päivän kuulumiset ja niin hyvät kuin huonoktin hetket jollekin tai vastaavasti chättäillä niitä näitä jonkun kanssa.

Tämä varmasti johtuu siitä, että olen jakanut arkeni niin pitkään toisen ihmisen kanssa, jolle olen aina päässyt kertomaan niin päivän tärkeimmät kuin turhimmatkin asiat. Huomaan, että tää on niin vahvasti juurtunut tapa, että mulle on tämä jäänyt päälle, vaikka arkeani ei ole enää kukaan jakamassa.

Miten se sitten käytännössä näkyy jokapäiväisessä elämässä on se, että viestittelen koko ajan jonkun kanssa ja en pysty kokonaista viikkoa nukkumaan yksin. Näin olen saanut ajatukset muualle.

Nyt kumminkin tulin siihen tulokseen, että mun on vaan pakko nyt itse oppia käsittelemään mun arkea ilman ulkopuolista tukea tai ns. ”häiriötekijöitä”.

En ole esim. eron jälkeen yhtäkään kokonaista viikkoa viettänyt yksin, vaan olen aina ollut kaverin luona yötä tai kavereita on ollut mun luona yötä. Nyt aloitan hyvinkin pienestä askeleesta eli yhdestä viikosta jolloin en vietä yhtäkään yötä kaverin kanssa, enkä viestittele kenenkään kanssa ellei ole oikeaa asiaa. Kuulostaa varmasti teistä hullulta, mutta mä itse koen, että mä nyt tarvitsen irtioton ja hetkiä olla vaan aivan yksin. Jos en opi yksinään käsittelemään asioita, niin tulen aina olemaan riippuvainen jostakin toisesta. Kun osaan käsitellä kaikki arjen haasteet yksin, niin yksinään olo ei enää pelota ja pystyn olemaan ehjä. Sitten kun olen ehjä pystyn aidosti antamaan itsestäni enemmän ja tutustumaan uusiin ihmisiin puhtaalta pöydältä.

Näyttökuva 2016-5-2 kello 19.24.16

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *