Hae
Johanna Tolppola

Neljä Syytä Harrastaa Liikuntaa

Aina silloin tällöin multa kysytään syitä, että miksi minä harrastan liikuntaa ja miksi se ylipäätään kannattaa jne. Monelle nämä syyt ovat varmasti aika itsestäänselvyyksiä. Ainakin toivottavasti! Mutta nyt halusin vielä kirjoittaa auki  top 4 syytä miksi kannattaa harrastaa liikuntaa minun mielestäni.

 1. Terveys

Liikunta edesauttaa hyvinvointia ja terveyttä. Säännöllisellä liikunnalla pystytäään ehkäisemään mm. aikuisiän diabetesta ja sydäntauteja sekä kontrolloimaan verenpainetta. Säännöllinen liikunta alentaa myös huonoa kolesterolia.

 1. Nukkuminen

Nukkuminen vaikuttaa aivan kaikkeen. Jos nukut huonosti olet väsynyt, stressaannut helpommin jne. Yksi parhaimmista keinoista ehkäistä unettomuutta on liikunnan harrastaminen. Säännöllisellä liikunnalla voidaan parantaa unenlaatua sekä auttaa nukahtamaan nopeammin.

 1. Itsetunto

Säännöllinen liikunta on hyväksi niin keholle kuin mielelle. Itsensä haastaminen ja voittaminen parantaa itsetuntemusta ja samalla itsetuntoa. Kun ylittää itsensä, niin oppii uskomaan omiin kykyihinä.

 1. Arki helpottuu

Kun kunto paranee ja harrastaa säännöllistä liikuntaa, niin arkisetkin askareet eivät tunnu ylitsepääsemättömiltä. Yleiskunto kohoaa, on virkeämpi eikä enää laiskotuta, ainakaan samalla tavalla kuin ennen. Arki on vain kaikin puolin mukavampaa.

DSC01253

00016-015

DSC02342

IMG_9816

 

3 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Hyvät pointit ja varmasti lisääkin hyötyjä löytyy. Millä salilla käyt muuten treenaamassa?

 2. ninna kirjoitti:

  hyviä pointteja ja lisääkin hyötyjä varmasti on. milloin se liikunta ei olisi hyödyksi? ellei mene täysin riippuvuudeksi tai vaaralliseksi tietty…. millä salilla muuten treenaat?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista. 🙂 Toi on kyllä totta. Aina se liikunta on hyödyllistä. Itse treenaan Myyrmäen Fressissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *