Hae
Johanna Tolppola

Hyviä Uutisia

Ompas ihana kirjoittaa pitkästä aikaa hyviä uutisia!

Suurin osa lukijoista on seurannut tätä mun 2,5 kk taivalta, jonka olen kulkenut ”selkävammaisena”. Kun 2,5 kk sitten selkä sanoi itsensä irti ja alkoi kuntoutus, niin olin kyllä aivan rikki niin henkisesti kuin fyysisesti.

Viimeiset kuukaudet olen ahkerasti tehnyt fysioterapiaa melkein joka ikinen päivä ja tavannut omaa fysioterapeuttiani 1-2 kertaa viikossa. Olen joutunut opettelemaan käytännössä kaiken uudelleen; seisomaan, kävelemään, jne. Mulla on ollut virheasento selässä jokaisessa toiminnassa.

Nyt sitten viimeksi kun tapasin fysioterapeuttini, niin ensimmäistä kertaa päästiin jo tekemään ihan treeniä painojen kanssa. Huh se tunne, kun kuukausien jälkeen pääsi nostelemaan niitä painoja! Oli aivan mahtavaa!

Nyt ollaan kuntoutuksessa siinä pisteessä, että saan itsekseni 2 x viikossa treenata koko kropan läpi. En kumminkaan vielä saa tehdä täysiä sarjoja vaan teen pelkästään kaksi sarjaa per lihasryhmä. Pikku hiljaa ruvetaan sitten kasvattamaan sarjojen määrää ja jossain vaiheessa lisäämään treenikertoja sekä jaottelemaan lihasryhmiä eri päiville. Eliasteittain pääsen takaisin omaan treeniohjelmaani.

Näiden kahden salitreenin lisäksi mun päivittäiseen ohjelmaan kuuluu fysioterapia eli sitä edelleen joka päivä. 

Oon todella onnellinen, että selän kuntoutus on mennyt eteenpäin!

FullSizeRender

2 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Hyvä juttu! Sitkeys palkitaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *