Hae
Johanna Tolppola

Mitä Jos Minä En Riitä

Paljon ajatuksia on pyörinyt viimeaikoina päässä ja yksi asia jota olen oikeasti miettinyt on, että mitä jos minä en riitä.

Musta tuntuu, että plastikkakirurgilla käynnit alkaa olla melkein yhtä tavanomaista kuin normi kasvohoito. Otetaan vähän huuliin täytettä, kohotetaan kasvoja, pari kymppiset mimmit korjaa jo nyt täyteaineilla kasvojen juonteita, on silikonitissit jne. Suurin osa mun kaveriporukasta on tehnyt joitain näistä toimenpiteistä itselleen. En tietenkään tätä tuomitse. Jos se tekee onnelliseksi niin go for it. 🙂 Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä pitää tehdä juuri niitä asioita jotka tekee onnelliseksi ja ymmärrän aivan täysin, jos nämä ovat niitä asioita. Jokainen määrittelee itselleen ne asiat jotka tulevat parantamaan elämänlaatua.

Koen vain, että ihmiset pyrkii koko ajan enemmän ja enemmän täydellisyyteen. En sano, että tämä on välttämättä huono asia, mutta pitkällä tähtäimellä se on varmaan aika rankkaa.  Näin meille ”tavallisille” naisille tulee aikamoisia paineita. Mulle ei ole tehty mitään noista toimenpiteistä. Tähän mennessä mulla on riittänyt ne ripsienpidennykset ja rakennekynnet. Ne on parantanut mun elämänlaatua ihan tarpeeksi. 😀 En kiellä ettenkö joskus aina harkitse, että pitäisiköhän itselle tehdä jotain, mutta aina olen tullut siihen tulokseen, että en vain pysty/uskalla jne.

Nyt kun ympärillä pyörii näitä täydellisiä naisia aika paljon, niiin olen ajatellut välillä, että mitä jos minä en riitä tälläisenä kun olen. Tottakai olen hetken päästä ravistellut itseäni ja pyrkinyt ajattelemaan, että kyllä sieltä vielä sellainen henkilö mullekin löytyy, joka arvostaa mua juuri tällaisena kun olen; täydellisen epätäydellisenä.

Se miksi halusin aiheesta kirjoittaa oli se, että välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä, että tekeekö asioita itsensä takia, jonkun toisen takia vai ympäristön paineen takia. Jos niitä asioita tekee itsensä takia, niin silloin uskon, että on oikealla polulla. Jos asioita tekee muiden tai ympäristön paineen takia, niin kannattaa vielä hetki miettiä.

xoxo Täydellisen epätäydellinen Johanna

IMG_1252

IMG_1138

IMG_0844

10 kommenttia

 1. Bettina kirjoitti:

  Kaunista luonnetta, huumorintajua ja empatiaa ei voi leikata itselleen. Kyllä sä kuule kelpaat <3

 2. Saija kirjoitti:

  Mutta tekeekö ne mainitsemasi toimenpiteet näistä henkilöstä oikeasti kauniinpia? Omasta mielestä monella jo ripsenpidennyksen on niin luonnottoman näköiset että siinä ei oo mitään kaunista. Jos ihminen on kaunis niin se on kaunis ilman meikkiä ja muovia. En ihan ymmärrä että miten siitä tulee paineita jos kaveri hakee tissit tallinnasta tai laittaa kumihuulet. Ollaan luomulehmiä ja ylpeitä siitä.

 3. Henna kirjoitti:

  Mulle sä olet yksi niistä täydellisistä naisista jotka saa ne miehet ketä haluaa jne. 😀 Mutta kai meillä kaikilla sitten on omat ongelmamme 😉 Eiköhän tää(kin) asia ole ratkaistavissa pään sisäisillä jutuilla, tarvitsee olla ylpeä itsestään! Tsemppiä sinulle ja kiitos blogista 🙂

 4. Lotta kirjoitti:

  Niin kaunis postaus… Lämmin, läheisilleen aukeava sydän, aito hymy ja itsetuntemuksen ajallaan tuoma itsevarmuus – ne on asioita, jotka toivon pystyväni kuljettamaan itsessäni läpi elämän, vaikeinakin hetkinä. Sulla Johanna, asiat ainakin vaikuttaisivat olevan näin – nimittäin siellä oman pienen pään sisällä. Saan susta semmosta jännää seesteistä voimaa itseeni, kiitos epätäydellisyyden täydellisyydestä muistuttamisesta <3

 5. Annie kirjoitti:

  Eikö olekin aika omituista, että niin monet upeatkin naiset kokee riittämättömyyttä? Mistä se riittämättömyyden tunne meihin tulee? Oisko taitavat markkinointikampanjat kosmetiikkafirmoilta photoshopattuineen malleineen osittain syynä? Meidän ihanteet on ihan epärealistisia. Mun mielestä on kypsää ja fiksua luottaa omaan itseensä ja siihen, että se riittää. Muuten on vain loppujen lopuksi orja muuden luomille kuville ja tyhjentämässä palkkapussiaan ”koska olet sen arvoinen”. Kyllä sinä riität ja voin kertoa, että on olemassa suuri joukko upeita kauniita ihmisiä, joille ei tulisi mieleenkään peitellä omaa luonnollista kauneuttaan. Koska ainakin minä olen sen arvoinen, että kelpaan juuri tällaisena – ja niin sinäkin! Olet upea!

 6. satu kirjoitti:

  Riitä mihin?

 7. aala kirjoitti:

  Tämä lause pisti silmään jo heti ennen kuin olin lukenut tekstiä yhtään pidemmälle: ”Musta tuntuu, että plastikkakirurgilla käynnit alkaa olla melkein yhtä tavanomaista kuin normi kasvohoito.”

  Se, miten yleistä plastiikkakirurgilla käyminen on, riippuu aika pitkälti siitä, minkälaisissa porukoissa liikkuu. Voit aina lohduttautua sillä ajatuksella, että vaikka sinun lähipiiristäsi suurin osa on käynyt veitsen alla, niin täältä Suomesta – ja myös ulkomailta – löytyy lukemattomasti ihmisiä JA kaveriporukoita, joissa kukaan ei ole ottanut silareita eikä häivyttänyt niitä alkavia ryppyjä naamasta (puhun kokemuksesta).

  Toki ymmärrän, että kun omassa kaveripiirissä iso osa on tehnyt muutoksia ulkonäköönsä leikkauksilla, siinä tulee herkästi sellainen fiilis, että mahtaako maailmasta enää löytyä yhtäkään ihmistä, joka olisi täysin luomu. Mutta suhteellisuudentajua! Meitä löytyy vaikka miten monta. 😉 Rehellisesti sanoen mulle tämä teksti tuntui ihan vieraalta, kun en ole itse koskaan kokenut minkäänlaista tarvetta ”korjauttaa” ulkonäköäni eikä mun kaveriporukoissa aiheesta oikeastaan edes keskustella. Eikä mulla olisi edes rahaa mennä. 😀 Siksi halusinkin tulla tähän kommentoimaan, että sinä ja myös lukijat muistaisivat, että se, mitä omassa kaveriporukassa tehdään ja mikä on normaalia ja tavallista, ei välttämättä ole sitä kaikkialla.

  Anyway, jos sinusta ei tunnu, että haluaisit kauneusleikkauksiin mennä, niin älä mene! Olet tosi kaunis ihan tuollaisena! 🙂

 8. Miyu kirjoitti:

  Hieno kirjoitus ja hyvä pohdinta. Ulkonäkö Niinkuin kaikki muukin on katoavaista. Ihmisen kauneus on kokonaisuus. Sinua on vain yksi, joten vertailu muihin ei ole tarpeellista. Epäkohtiaan tai virheitäänkin saa rakastaa, ne tekee sinusta sinut. Kun ihminen nauttii elämästään ja tekee asioita joita rakastaa tehdä, hän alkaa säteillä ja hehkua. Sitä hehkua ei saa botoksilla tai fillerillä. Tää on pelkkä tyhjä kuori joka sun täytyy täyttää ?

 9. Arghh kirjoitti:

  Olen samaa mieltä.

  Eniten suututtaa itseä se, että jos joku taas vaihteeksi hakee huomiota tekemällä julkisen ilmoituksen omista silikonirinnoistaan, etkä suhtaudukaan siihen hyväksyvästi ja ymmärtäväisesti, sinä oletkin se paska. Miksi minun mitenkään pitäisi olla kannustava siitä, että tämä meidän puusta laskeutunut eläinlajimme on niin tietoinen ja kehittynyt, että hermomyrkyillä, veitsellä ja ompelulla muutetaan jo omaa ulkomuotoa? En mene kertomaan kellekään miten heidän tulisi toimia, mutta olen silti oikeutettu mielipiteeseeni.
  Mielestäni sellaisilla ei olisi edes oikeutta puhua sisäisestä kauneudesta, kerta ovat juuri niitä ulkoisen kauneuden sanansaattajia, jotka nukutuksen riskejä, paranemisriskejä, kapseloitumisvaaroja ym vastaan siltikin haluavat ottaa tisseihinsä täytteet, koska ”minulle ei ikinä kasvanut tissejä”. Se jos mikä on taistelua sisäistä kauneutta vastaan, että halutaan korjauttaa se ainutkin virhe jonka luonto teki.
  Minua vielä ärsyttää tuo ”ei kasvanut tissejä”-lause, koska kyllä varmasti kasvoi tissit, ne jäivät vain pieniksi eivätkä kelvanneet sinulle. Kehityshäiriöt näkyvät tisseissä eri tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *