Hae
Johanna Tolppola

Tavoitteena Elämäntapamuutos?

Halusin nyt näin uuden vuoden kunniaksi nostaa esiin saman aiheen jota olen käsitellyt aikaisemminkin.

Tammikuu on monella ”uuden alku” ja aloitetaan joko tipaton tammikuu, laihdutuskuurin aika tai pyritään tekemään elämäntapamuutos.

Nyt haluan jakaa omat vinkkini tähän elämäntapamuutokseen.

VINKIT ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEEN

Itsellänihän oli aikoinaan huonot elämäntavat ja ylipainoa. Jojoilin painon kanssa paljon ja kaiken maailman dietit tuli kyllä vedetty läpi. Jotkut huonolla ja jotkut vähemmän huonolla menestyksellä.

Itse opin näistä sen, että ihan sama minkälaisen dietin vetää, niin kilot kyllä tulevat takaisin kun dietti loppuu, koska mennään takaisin siihen ”normaaliin” ruokavalioon. Kun elämäntavat ovat olleet huonot niin se ”normaali” ruokavalio on samaa kuraa millä henkilö on itsensä siihen pisteeseen ajanut, että pitää lähteä diettaamaan.

Tämä ei ole pelkästään raskasta pääkopalle, vaan myös aineenvaihdunta kärsii tällaisesta ja paljon. Nimimerkillä kokemusta on. Terkkuja vaan 18-v Johannalle kymmenen vuoden taakse!

Jos haluaa saada pysyviä tuloksia, niin täytyy muuttaa ne asiat elämässä mitkä siihen pisteeseen henkilön on ajanut. Ne voi olla ne liikuntatottumukset, perus aktiivisuus ja ruokavalio.

Uuden ruokavalion opetteleminen ja liikunnan aloittaminen ei ole helppoa, mutta onhan se sen arvoista ja ajan kanssa se helpottuu.

Kannattaa unohtaa kokonaan se ajatusmaailma, että sitten kun saan 10 kg pois, niin saan syödä sitä ja sitä ja sitten voin palata mun entiseen ruokavalioon. Ei! Et voi palata! Tottakai siinä vaiheessa kun on tavoitteena esim. elämäntapamuutos/painonpudotus ja pääsee siihen omaan tavoitteeseen, niin voi silloin tällöin höllätä. Se ei kumminkaan tarkoita, että voit höllätä joka päivä.

Itse suosittelen, että jos haluaa esim. pudottaa painoa niin noudattaa ruokavaliota ja liikuntaohjeita 100% ilman minkään näköistä lipsumista/hölläämistä. Sitten kun on päässyt tavoitteeseen, niin voi ruveta silloin tällöin ottamaan rennommin.

Suosittelen myös erilaisten reseptien kokeilemista, koska kun kyseessä on elämäntapamuutos ja se ruoka mitä nyt opettelet syömään tulee olemaan sitä mistä sun ruokavalio tulee koostua koko sun loppuelämän ajan, niin kannattaahan siitä tehdä hyvää! Tähän tietenkin poikkeuksena me ”wannabe bodarit”, jotka syödään ruokaa ainoastaan sen ravintoarvojen takia kehittyäksemme emmekä niinkään välitä sen mausta. 😀

Tsemppiä kaikille omaan elämäntapamuutokseen jos sellainen on menossa.

Timmiä tammikuuta kaikille!

#timmikuu

IMG_1070

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *